Altair Yetkin Katılım 19 Mayıs 2024 Mesajlar 488 Çözümler 1 Beğeniler 125 10 Eylül 2025 #1 Anlamadım linearvelocity yazıyorum olmuyor düz velocity yazıyorum olmuyor RB'nin başına "_" koyuyorum olmuyor ne yapmaliyim.
Anlamadım linearvelocity yazıyorum olmuyor düz velocity yazıyorum olmuyor RB'nin başına "_" koyuyorum olmuyor ne yapmaliyim.
Recep Baltaş Techolay Yönetici Super user do! Tahtanın Hakimi Topluluk Kahramanı İlk 1.000! Katılım 3 Aralık 2023 Mesajlar 15.077 Makaleler 104 Çözümler 1.590 Beğeniler 45.768 Yer İstanbul 10 Eylül 2025 #2 Oyunun 2D mi yoksa 3D mi?
KS KS Altair Yetkin Katılım 19 Mayıs 2024 Mesajlar 488 Çözümler 1 Beğeniler 125 10 Eylül 2025 #3 Recep Baltaş dedi: Oyunun 2D mi yoksa 3D mi? Genişletmek için tıkla... 3D.
Recep Baltaş Techolay Yönetici Super user do! Tahtanın Hakimi Topluluk Kahramanı İlk 1.000! Katılım 3 Aralık 2023 Mesajlar 15.077 Makaleler 104 Çözümler 1.590 Beğeniler 45.768 Yer İstanbul 10 Eylül 2025 #4 rb değişkenin tipi Rigidbody olmalı (Rigidbody2D değil!) Kod: private Rigidbody rb; Kod 3D sahnede çalışan Rigidbody komponentine bağlı olmalı. Yani bu scripti taktığın objede Rigidbody (3D) bileşeni ekli olmalı. velocity küçük harfle yazılır (rb.velocity) → büyük/küçük harf önemli. linearVelocity diye bir şey yok → Unity 3D’de sadece velocity var. Eğer sen rb. yazınca hâlâ velocity çıkmıyorsa, muhtemelen objene yanlışlıkla Rigidbody2D eklemişsindir.
rb değişkenin tipi Rigidbody olmalı (Rigidbody2D değil!) Kod: private Rigidbody rb; Kod 3D sahnede çalışan Rigidbody komponentine bağlı olmalı. Yani bu scripti taktığın objede Rigidbody (3D) bileşeni ekli olmalı. velocity küçük harfle yazılır (rb.velocity) → büyük/küçük harf önemli. linearVelocity diye bir şey yok → Unity 3D’de sadece velocity var. Eğer sen rb. yazınca hâlâ velocity çıkmıyorsa, muhtemelen objene yanlışlıkla Rigidbody2D eklemişsindir.
Syntax Üstün Katılım 11 Şubat 2024 Mesajlar 1.835 Çözümler 10 Beğeniler 1.843 10 Eylül 2025 #5 Doğru kullanım bu rb.linearVelocity şekilde olmalı. Büyük küçük harfe dikkat etmelisin, rb.velocity kullanılmıyor artık.
Doğru kullanım bu rb.linearVelocity şekilde olmalı. Büyük küçük harfe dikkat etmelisin, rb.velocity kullanılmıyor artık.
KS KS Altair Yetkin Katılım 19 Mayıs 2024 Mesajlar 488 Çözümler 1 Beğeniler 125 11 Eylül 2025 #6 Syntax dedi: Doğru kullanım bu rb.linearVelocity şekilde olmalı. Büyük küçük harfe dikkat etmelisin, RB. Velocity kullanılmıyor artık. Genişletmek için tıkla... Denedim onu olmadı. Son düzenleyen: Moderatör: 11 Eylül 2025
Syntax dedi: Doğru kullanım bu rb.linearVelocity şekilde olmalı. Büyük küçük harfe dikkat etmelisin, RB. Velocity kullanılmıyor artık. Genişletmek için tıkla... Denedim onu olmadı.
Syntax Üstün Katılım 11 Şubat 2024 Mesajlar 1.835 Çözümler 10 Beğeniler 1.843 11 Eylül 2025 #7 Altair dedi: Denedim onu olmadı. Genişletmek için tıkla... Tam olarak hata ne oluyor rb.linearVelocity kullanınca? Ben aktif olarak rb.velocity yerine rb.linearVelocity kullanıyorum sorunsuz bir şekilde.
Altair dedi: Denedim onu olmadı. Genişletmek için tıkla... Tam olarak hata ne oluyor rb.linearVelocity kullanınca? Ben aktif olarak rb.velocity yerine rb.linearVelocity kullanıyorum sorunsuz bir şekilde.
KS KS Altair Yetkin Katılım 19 Mayıs 2024 Mesajlar 488 Çözümler 1 Beğeniler 125 13 Eylül 2025 #8 Recep Baltaş dedi: RB değişkenin tipi rigidbody olmalı (rigidbody2D değil!) Kod: private Rigidbody rb; Kod 3D sahnede çalışan rigidbody komponentine bağlı olmalı. Yani bu scripti taktığın objede rigidbody (3D) bileşeni ekli olmalı. Velocity küçük harfle yazılır (RB. Velocity) → büyük/küçük harf önemli. Linearvelocity diye bir şey yok → Unity 3D'de sadece velocity var. Eğer sen RB. Yazınca hâlâ velocity çıkmıyorsa, muhtemelen objene yanlışlıkla rigidbody2D eklemişsindir. Genişletmek için tıkla... V yi kucuk yapinca boyle oluyor baktim grigidbody normal rigidbody 2 D olan degil. Syntax dedi: Tam olarak hata ne oluyor RB. Linearvelocity kullanınca? Ben aktif olarak RB. Velocity yerine RB. Linearvelocity kullanıyorum sorunsuz bir şekilde. Genişletmek için tıkla... Hata cikmiyor sanirim sadece W ya basinca ileri gitmiyor.
Recep Baltaş dedi: RB değişkenin tipi rigidbody olmalı (rigidbody2D değil!) Kod: private Rigidbody rb; Kod 3D sahnede çalışan rigidbody komponentine bağlı olmalı. Yani bu scripti taktığın objede rigidbody (3D) bileşeni ekli olmalı. Velocity küçük harfle yazılır (RB. Velocity) → büyük/küçük harf önemli. Linearvelocity diye bir şey yok → Unity 3D'de sadece velocity var. Eğer sen RB. Yazınca hâlâ velocity çıkmıyorsa, muhtemelen objene yanlışlıkla rigidbody2D eklemişsindir. Genişletmek için tıkla... V yi kucuk yapinca boyle oluyor baktim grigidbody normal rigidbody 2 D olan degil. Syntax dedi: Tam olarak hata ne oluyor RB. Linearvelocity kullanınca? Ben aktif olarak RB. Velocity yerine RB. Linearvelocity kullanıyorum sorunsuz bir şekilde. Genişletmek için tıkla... Hata cikmiyor sanirim sadece W ya basinca ileri gitmiyor.
Vavien. Bilgin Açılış Hamlesi İlk 1.000! Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 3.043 Makaleler 3 Çözümler 91 Beğeniler 5.329 13 Eylül 2025 #9 Burada da burada da direkt velocity yok. Linear var, angular var.
KS KS Altair Yetkin Katılım 19 Mayıs 2024 Mesajlar 488 Çözümler 1 Beğeniler 125 13 Eylül 2025 #10 Vavien. dedi: Burada da burada da direkt velocity yok. Linear var, Angular var. Genişletmek için tıkla... Ne yapmaliyim yani. Vavien. dedi: Burada da burada da direkt velocity yok. Linear var, Angular var. Genişletmek için tıkla... Linearvelocity yazinca da angularvelocity yazinca da W ya basinca obje hareket etmiyor. Son düzenleme: 13 Eylül 2025
Vavien. dedi: Burada da burada da direkt velocity yok. Linear var, Angular var. Genişletmek için tıkla... Ne yapmaliyim yani. Vavien. dedi: Burada da burada da direkt velocity yok. Linear var, Angular var. Genişletmek için tıkla... Linearvelocity yazinca da angularvelocity yazinca da W ya basinca obje hareket etmiyor.