C# Unity C# kodundaki hata ne?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Altair
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 378
  • Etiketler Etiketler
    hata
Ben Unity bilmiyorum. Dokümantasyon yerine yapay zekanın halisünasyonuna bakılmasın diye yazdım.

Dokümantasyon bunu ellemeyin diyor.
In most cases you should not modify the velocity directly, as this can result in unrealistic behaviour.
Keza sizin durumunuzu da pek sevmiyor gibi.
Additionally, setting the linear velocity of a kinematic rigidbody is not allowed and will have no effect.

Bunlar çok temel şeyler değil mi? Eğitimde gösterilmiyor mu?

Sağ olun hocam Speed'i silip yerine 1F yazdim ve calisti izledigim egitim serisi biraz eskimis sanirsam yeni ve guzel bir Unity ogreticisi biliyor musunuz?

Sağ olun hocam Speed'i silip yerine 1F yazdim ve calisti izledigim egitim serisi biraz eskimis sanirsam yeni ve guzel bir Unity ogreticisi biliyor musunuz?

Belli bir kanala bağlı gitmeyin. İhtiyacınız ne ise ona göre İngilizce araştırma yapın. Güncel olan videolardan birini izleyin. Ama kopyala yapıştır yapmayın. Neyin ne olduğunu anlayarak yapın. Veya Unity'nin kendi dokümanını kullanın.

Sorun siz speed değişkenini tanımlayıp değer vermediniz. Kodta speed =1f yapın veya Unity'nin içinde inspector kısmından Speed'e değer vermelisiniz. Yoksa Speed varsayılan olarak 0 sayılır. Bu yüzden siz speed'i silip 1 yazdığınızda çalıştı.

Son düzenleme:

Hiçbir şey bilmedigimden ihtiyaciminda ne oldugunu bilmiyorum.

Hiçbir şey bilmedigimden ihtiyaciminda ne oldugunu bilmiyorum.

Mesela bir tuşa bastığınızda kapıyı açılmasını istiyorsanız bu etkileşim sistemi oluyor. YouTube'da “unity interaction system” diye aratırsanız aradığınızı bulursunuz. Buna göre oyuna hangi mekaniği eklemek istiyorsanız araştırıp öğrenin. Ben bu şekilde ve aynı zamanda Unity dokümanı okuyarak öğrendim.

Tamamdir zaten bir sorun olursa buraya yazacağım teşekkürler.

Hocam bu kodda ne sorun var boyle bi hata cikiyo:
kod bu:

using UnityEngine;

public class Cube : MonoBehaviour
{
private Rigidbody rb;
public float speed;
// Start is called once before the first execution of Update after the MonoBehaviour is created
void Start()
{

}

// Update is called once per frame
void Update()
{
var direction = Vector3.zero;
if (Input.GetKey(KeyCode.W))
{
direction += Vector3.forward;
}
if (Input.GetKey(KeyCode.S))
{
direction += Vector3.back;
}
if (Input.GetKey(KeyCode.A))
{
direction += Vector3.left;
}
if (Input.GetKey(KeyCode.D))
{
direction += Vector3.right;
}
rb.linearVelocity = direction * speed;
}
}

Son düzenleme:

Scriptte rigidbody var fakat private. Public yapın onu. Sonra inspectordan bu kod hangi objedeyse onun rigidbodysini, rigibody verisine atayın. Anlamadıysanız söyleyin fotoğraf atarak anlatayım.

Scriptte rigidbody var fakat private. Public yapın onu. Sonra inspectordan bu kod hangi objedeyse onun rigidbodysini, rigibody verisine atayın. Anlamadıysanız söyleyin fotoğraf atarak anlatayım.

Hocam surekli boyle sorun çıkacaksa dumduz ozel ders alayim parasiyla cok uzun surer boyle. İngilizce kaynaklar iyi anlatiyor mu olmadi İngilizce kursuna gidip yabanci kaynaklardan devam edeyim.

Hocam surekli boyle sorun çıkacaksa dumduz ozel ders alayim parasiyla cok uzun surer boyle. İngilizce kaynaklar iyi anlatiyor mu olmadi İngilizce kursuna gidip yabanci kaynaklardan devam edeyim.

İngilizce kaynaklar iyi anlatıyor. Bu tam hata sayılmaz aslında. Rigidbody tanımlayıp rigidbody componenti atamadığınız için oluyor. Ben size fotoğraf olarak atacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…