Boslux

Başarılı
Arkadaşlar, iyi sosyaller, bir konuda bilgi almak istiyorum. Ben kendi çapında oyun geliştiriyorum, asıl alanım farklı ve çalışıyorum. Bu yoğunluktan dolayı basit projeler dışına çıkıp biraz daha karmaşık projelere yönelince kopukluklar oluyor ve hem kendimi geliştiremiyorum hem de proje bitmiyor.

Yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı merak ettim, Unity 2D için hazır template'ler yani şablonlar var mıdır? Varsa paralı ya da parasız olarak önerebilir misiniz?

Not: Bu alanda çok ilerlemede olmadığım için önerilere de açığım.

Ne tur bir sey ariyorsunuz? FPS shooter, TPS puzzle v.s gibi ornegin.
Buna ek olarak projede grafik ihtiyaci olacak mi? Yani Unity HDRP destekli bir sablon olmasina gerek var mi?

Buna ek olarak, Unreal Engine gecmek sorun yapmayacaksa size, Unreal'da direkt hazir sablonlar ile baslayabiliyorsunuz. Birkac buyuk oyun da bu sablonlarla baslamistir hatta.

Yorumun için teşekkür ederim, aslında tek bir tarz üzerine düşünmedim ama daha çok dikkatimi çeken 2D RPG'ler oluyor. Basit bir RPG yapmak istiyorum. 1 haftada değil tabii ama kurulu bir şablanun üstüne aylarca çalışabilirim.
Unreal Engine ise tek başına oyun geliştirme konusunda daha yorucu geldiğinden dolayı bir süre sonra Unity döndüm. Yoksa gönlümde hala UE geçiyor.

2D RPG yapmayi dusunuyormussunuz. RPG Maker kullanmayi dusunur muydunuz? Cok asiri detayli bir sey olmayacaksa ve eski Final Fantasy oyunlari tarzinda bir 2D RPG olacaksa RPG Maker isinizi oldukca kolaylastiracaktir.

UE gecmeyi dusunmeyin bence bu arada 2D icin. 2D icin UE cok gereksiz olur, 2D icin Godot ve Unity gibi motorlar hala en guzeli olur.

Evet aslında RPG maker mantıklı bir ara bakmıştım fiyatları yüksek indirime girerse alırım demiştim. Fakat ileride alanımı değiştirip oyun geliştirme alanından devam etmek istiyorum. Bu yüzden Unity ve UE dışına çıkmak çok mantıklı değil gibi geldi. Sıfırdan bir motor öğrenip onda iyi bir noktaya gelmektense Unity içinde işimi halletmek daha mantıklı gibi sanki.

O tarafi da var tabii. 2D'den 3D'ye gecmeyi dusunuyorsaniz direkt UE ile baslayabilirsiniz aslinda zira gelecek vaat eden bir sey istiyormussunuz. UE'yi 2D icin onermeme sebebim optimizasyonunu yapmak iskence gibi oluyor. UE'nin geleceginin Unity'den cok daha parlak oldugu asikar.

Muhtemelen UE geçtiğim bir dönem olacak gibi. Merak ettiğim konu da şu ben C# ve Java kullanan biriyim sıfırdan bir motora geçiyorum Blueprint mi kullansam yoksa C++'la mı yazsam. Hangis firmalar tarafından daha çok tercih ediliyor yani şirketler yazılım dili mi yoksa Blueprint mi tercih ediyor diye. Tahminimce C++'la yazıyorlardır daha detaylı geliştirmek için herhalde. Bu yüzden hangisini öğrensem diye hep kafam karışıyor.

Godot da iyi. Kendine ait Syntax'ı var, biraz öğrenmiştim. C# desteği de mevcut. RPG maker yapanların tercih ettiği bir motor, alışması basit.

C# ile çalışıyor muydu Godot? Daha önce Game maker Studio kullanmıştım benzer bir yapıda sanırım o da?

Blueprint tercih eden firmalar da var ancak genelde optimizasyon konusunda Blueprint biraz mesakkatli oldugu icin cogu firma ya Blueprint ile yazip C++'a aktariyor ya da direkt C++ projesinde yaziyor oyunlarini. Baslangic icin istiyorsaniz Blueprint ile baslayin, Blueprint kodu sonradan her ne kadar cok harika verimli olmasa da C++'a aktarabiliyorsunuz. Unreal Engine 3 deneyiminiz varsa zaten Kismet kodlari ile ayni tarza yaziliyor Blueprint kodlari da.

Belli bir noktadan sonra Blueprint'leri ogrenmek de C++ ogrenmek kadar zorlasiyor bu arada, bu yuzden bence detayli C++ bilginiz ve 3D oyun yapma deneyiminiz olmadan UE'ye simdilik bulasmayin.