Bir işe gir çalış ya da direkt askerliği aradan çıkart orada yaşayacağın tecrübeler ne yapmak istediği konusunda ışık olur. 4 sene sınava gireceğini bile bile çalışmamış, başarısız olmuş birisinin direkt mezuna kalıp dershaneye gitme gibi bir lüksü hak ettiğini düşünmüyorum.
İlkokul 1'den beri adam akıllı çalışmadım, 2. mezunum. 😁 Bu yıl ise adam akıllı çalışıyorum. Ne saçma bir yorum bu?

Hocam yok ondan değil de mezuna kalacak herkese iş hayatına atılın diyorsunuz da ondan öyle dedim.

Evet. Git 1 sene çalış ölmezsin. O yorgunluğu, emeğinin karşılığını almamayı ve okumak ile okumamanın arasındaki farkı gözlerinle görünce daha hırslı çalışırsın ve başarılı olursun. 3. yılınızda olduğunu söylediniz. İnsanlar 3.5 yılda lisans eğitimini bitiyor, 3 yılda doktora eğitimini tamamlıyor. Gerçekten 3 yılın ne kadar devasa bir vakit kaybı olduğunun farkında değilsiniz herhalde. Tabi ki insanların hayali ne ise onun peşinde koşmalı ama onu yaparken bütün sorumluluklarını da almalı. Ben 18-21 yaşına gelmiş birisinin artık ayakları üstüne basmasının taraftarıyım. 1 sene çalışır, parasını biriktirir üstelik yukarıda dediğim özellikleri kazanır. Sonra oturur sınavına çalışır, kazanırsa üstelik cebinde parası olacağı için ailesinin de eline bakmaz en kötü o parayla ders, özel dershane vb. alır mis gibi olur.

Evet. Git 1 sene çalış ölmezsin. O yorgunluğu, emeğinin karşılığını almamayı ve okumak ile okumamanın arasındaki farkı gözlerinle görünce daha hırslı çalışırsın ve başarılı olursun. 3. yılınızda olduğunu söylediniz. İnsanlar 3.5 yılda lisans eğitimini bitiyor, 3 yılda doktora eğitimini tamamlıyor. Gerçekten 3 yılın ne kadar devasa bir vakit kaybı olduğunun farkında değilsiniz herhalde. Tabi ki insanların hayali ne ise onun peşinde koşmalı ama onu yaparken bütün sorumluluklarını da almalı. Ben 18-21 yaşına gelmiş birisinin artık ayakları üstüne basmasının taraftarıyım. 1 sene çalışır, parasını biriktirir üstelik yukarıda dediğim özellikleri kazanır. Sonra oturur sınavına çalışır, kazanırsa üstelik cebinde parası olacağı için ailesinin de eline bakmaz en kötü o parayla ders, özel dershane vb. alır mis gibi olur.
Evet benzer şeyi yaşadım. Kötü bir bölüme gidip OBP'yi kırdım. Sonrasında iyi bir yerde okumak ve kötü bir yerde okumanın farkını görünce daha hırslı çalışmaya başladım.

Selam bu sene YKS sonucum istediğim gibi gelmedi. Ailemde bu durumu hiç iyi karşılamadı daha çok annem özellikle, babam ise okuyacaksan dershaneye yazdıralım bir sene daha hazırlan dedi ama annem gelip ikide bir yok işte boşu boşuna dershaneye para vereceğiz tekte kazansaydın deyip deyip yüzüme vuruyor yok baban ne zorluklarla kazanıyor falan diye benim de zoruma gidiyor böylesi sözler. Şimdiden böyle demeye başladıysa dershaneye gitmeye başladığımda, ders çalıştığımda daha çok laf eder. Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız? Sırf bu yüzden işte çalışmak istiyorum para kazanıp şu evden ayrılmak falan. Önerilerinizi bekliyorum, özellikle üniversite okuyan ve okumayan abilerim sizlerden bekliyorum.
Bence kendin biraz düşün okumak istiyorsan başla çalışmaya bir yerden. Evdekilerle çok fazla muhatap olmak istemiyorsan sabahtan kütüphane git düzenli bir şekilde az az çalışmaya başla istersen part time iş bul ordan harçlığını çıkar. Kafan rahat olur. İş olarakda sağlık sektörünü yapabilirim diyorsan 2 yıllık bir sağlık bölümü oku sonrasında hayatına bak. TYT 2 Yıllık Sağlık Bölümleri ve Taban Puanları (Önlisans) - ÜniversiteGO burada aklına yatan bölümlere bakabilirsin güzel hazırlamışlar.