Üniversite okumak mı? İş hayatına atılmak mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 929
İlkokul 1'den beri adam akıllı çalışmadım, 2. mezunum. Bu yıl ise adam akıllı çalışıyorum. Ne saçma bir yorum bu?

Hocam yok ondan değil de mezuna kalacak herkese iş hayatına atılın diyorsunuz da ondan öyle dedim.

Evet. Git 1 sene çalış ölmezsin. O yorgunluğu, emeğinin karşılığını almamayı ve okumak ile okumamanın arasındaki farkı gözlerinle görünce daha hırslı çalışırsın ve başarılı olursun. 3. yılınızda olduğunu söylediniz. İnsanlar 3.5 yılda lisans eğitimini bitiyor, 3 yılda doktora eğitimini tamamlıyor. Gerçekten 3 yılın ne kadar devasa bir vakit kaybı olduğunun farkında değilsiniz herhalde. Tabi ki insanların hayali ne ise onun peşinde koşmalı ama onu yaparken bütün sorumluluklarını da almalı. Ben 18-21 yaşına gelmiş birisinin artık ayakları üstüne basmasının taraftarıyım. 1 sene çalışır, parasını biriktirir üstelik yukarıda dediğim özellikleri kazanır. Sonra oturur sınavına çalışır, kazanırsa üstelik cebinde parası olacağı için ailesinin de eline bakmaz en kötü o parayla ders, özel dershane vb. alır mis gibi olur.

Evet benzer şeyi yaşadım. Kötü bir bölüme gidip OBP'yi kırdım. Sonrasında iyi bir yerde okumak ve kötü bir yerde okumanın farkını görünce daha hırslı çalışmaya başladım.

Bence kendin biraz düşün okumak istiyorsan başla çalışmaya bir yerden. Evdekilerle çok fazla muhatap olmak istemiyorsan sabahtan kütüphane git düzenli bir şekilde az az çalışmaya başla istersen part time iş bul ordan harçlığını çıkar. Kafan rahat olur. İş olarakda sağlık sektörünü yapabilirim diyorsan 2 yıllık bir sağlık bölümü oku sonrasında hayatına bak. TYT 2 Yıllık Sağlık Bölümleri ve Taban Puanları (Önlisans) - ÜniversiteGO burada aklına yatan bölümlere bakabilirsin güzel hazırlamışlar.

Sana bağlı ancak günümüz Türkiye'sinde okumanın bir mantığı yok. Al-sat, stokla vb. daha iyi... (Maalesef )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…