barış55

Becerikli
Yer
Ankara
Selam sosyal, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ön lisans Elektrik Elektronik bölümü okuyacağım. Muhteşem elektrik teknolojisi ya da enerji yönetimi olması lazım. Şimdi ben lise hayatımda ve şu anda aktif olarak çalışıyorum; şantiyede garsonluk vs. pek çok iş yaptım. Eğitim olarak meslek lisesi elektrik elektronik okudum ve okuma isteğim hiç olmadı. Hemen çalışıp para kazanayım dedim ama şimdi lise bitti ve hayatımda gerçek anlamda genç, cart curt olabileceğim yer sanırım üniversite. Bilmiyorum, hiç okuyan tanıdığım yok. KYK, oda arkadaşlarım nasıl olur, üniversite nasıl yaşarım vs. bilgim yok. Üniversitede ders çalışırım, yani kaytarma vs. olmaz. Bir de KPSS için de şu an çalışmaya başlayacağım. Bu yıl olmazsa üniversitede de çalışıp deneyeceğim. Ekonomik olarak zorluk yaşamam, şimdiye kadar çalıştıklarım ve ailem de destek çıkar. Sizce ne yapayım, ne tavsiye edersiniz? 92 gün sonra orta öğretim KPSS var, onun için de şu an çalışmaya saatlerimi değiştirmeyi düşünüyorum. Sabah 8 akşam 6 çıkış, sabah 7 kalkıp 11 kadar ders çalışıp sonra şantiye yapmayı düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, çok patlıyorum düşünmekten.

Eğer kendini geliştirmeye odaklanırsan üniversite her konuda çok büyük avantaj sağlar. 18 Mart Üniversite'si günümüzde iyi sayılmaz iş verenler tarafından. Bence okunmalıdır. Ama KPSS'ye girin tabi yedek plan olarak. Eğer kaçırmasaydım bende girecektim fakat başvuruları kaçırdım.

Selam sosyal, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ön lisans Elektrik Elektronik bölümü okuyacağım. Muhteşem elektrik teknolojisi ya da enerji yönetimi olması lazım. Şimdi ben lise hayatımda ve şu anda aktif olarak çalışıyorum; şantiyede garsonluk vs. pek çok iş yaptım. Eğitim olarak meslek lisesi elektrik elektronik okudum ve okuma isteğim hiç olmadı. Hemen çalışıp para kazanayım dedim ama şimdi lise bitti ve hayatımda gerçek anlamda genç, cart curt olabileceğim yer sanırım üniversite. Bilmiyorum, hiç okuyan tanıdığım yok. KYK, oda arkadaşlarım nasıl olur, üniversite nasıl yaşarım vs. bilgim yok. Üniversitede ders çalışırım, yani kaytarma vs. olmaz. Bir de KPSS için de şu an çalışmaya başlayacağım. Bu yıl olmazsa üniversitede de çalışıp deneyeceğim. Ekonomik olarak zorluk yaşamam, şimdiye kadar çalıştıklarım ve ailem de destek çıkar. Sizce ne yapayım, ne tavsiye edersiniz? 92 gün sonra orta öğretim KPSS var, onun için de şu an çalışmaya saatlerimi değiştirmeyi düşünüyorum. Sabah 8 akşam 6 çıkış, sabah 7 kalkıp 11 kadar ders çalışıp sonra şantiye yapmayı düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, çok patlıyorum düşünmekten.

Bence gidin hocam. Çalışma disiplininiz zaten var, hem mesleğinizde ilerlersiniz hem de üniversite hayatını görmüş olursunuz. Gitmezseniz ileride “Keşke deneseydim” deme ihtimaliniz daha yüksek.

Hem cebinde paran var hem ailenden desteğin var hem de elinde altın bilezik gibi mesleğin var, durumun pek çok akranına göre gayet iyi. Hiç boşuna panik yapıp kendini patlatma, Çanakkale sahilinde iki tur atıp kordon havası alınca o şantiye yorgunluğu zaten uçar gider, kendini imha etmeden hem dersini çalış hem de üniversite hayatının tadını çıkar.

On lisans okumanin hicbir anlami yok eger hedefin KPSS degilse. KPSS hedefliyorsan on lisans okuyup atandiktan sonra DGS ile onu 4 yilliga tamamlar muhendis olursun. Zaten bir sonraki on lisans KPSS'de senin okulu bitirdigin zamana denk geliyor eger 2 yilda bitirirsen. Bu yoldan gideceksen olur.

Kendine çok yüklenmeden rahat bir üniversite hayatı yaşamanı tavsiye ederim. Hem güzel dostluklar yaşanabiliyor hem de ileride ulan keşke durumuna düşme durumu var. Mesleğin de varsa üniversiteden sonra en kötü yine ona dönersin ama bir yaşamanı tavsiye ederim.

Üniversite bir kişinin bakış açısına derinlik katması anlamında elbette okunmalı. Gidip alakanız olmayan bir yer de okumayın tabii. KPSS evet iyi bir seçenek ama rakip çok fazla ve kendinizi sadece belirli bir konuma kilitlersiniz. Daha doğrusu gelişim alanı çok sınırlı. Gelişime açık biriyseniz belki biraz farklı işleyebilir süreciniz ama genel olarak baktığımda tam tersini görüyorum.