Gano 1.80'in altında ise üst dönemden ders alamazsın.Arkadaşlar güz dönemi 3 dersten kaldım. Bahar dönemi yani bu dönem ise 4 dersten kalacağım gibi. Sınıfta kalma olur mu?
Sınıfta kalma yok ama dersten kalıyorsun. O dersten nottan kaldıysan sonraki dönem devamsızlık zorunluluğu olmayacağı için sadece sınavına girebilirsin.
Bu arada 2 sınavın ortalaması 50'yi geçince dersten geçilmiyor. Vize notunun %40'ı, Final notunun da %60'ı ile geçme olayı var. Yani sen gidip Vizeden 80 alıp, Finalden 30 alırsan o dersten kalıyorsun. Okuduğun okulun geçme notu kaç ise ona göre hesapla notlarını. Örn. bir çok okulda geçme notu 60, Vizeden 60 alırsan bunun %40'ı 24 eder. Finalden de 60 alırsan bunun %60'ı 36 eder. 24+36=60 oluyor ve o dersten geçmiş oluyorsun.Gayet de umrumda dersler çok zor geldi, o yüzden kaldım. Saçma sapan bir sistem var 2 sınavın ortalaması 50'yi geçmesine rağmen kaldım. Ayrıca aileme masraf sokmuyorum yaşadığım şehirde okuyorum. Bir de konuyla alakalı cevaplar verirsen sevinirim. Kalıp kalmayacağımı soruyorum okula devam edip etmeyeceğimi değil.
Son düzenleme: