Arkadaşlar güz dönemi 3 dersten kaldım. Bahar dönemi yani bu dönem ise 4 dersten kalacağım gibi. Sınıfta kalma olur mu?
Gano 1.80'in altında ise üst dönemden ders alamazsın.

Sınıfta kalma yok ama dersten kalıyorsun. O dersten nottan kaldıysan sonraki dönem devamsızlık zorunluluğu olmayacağı için sadece sınavına girebilirsin.

Gayet de umrumda dersler çok zor geldi, o yüzden kaldım. Saçma sapan bir sistem var 2 sınavın ortalaması 50'yi geçmesine rağmen kaldım. Ayrıca aileme masraf sokmuyorum yaşadığım şehirde okuyorum. Bir de konuyla alakalı cevaplar verirsen sevinirim. Kalıp kalmayacağımı soruyorum okula devam edip etmeyeceğimi değil.
Bu arada 2 sınavın ortalaması 50'yi geçince dersten geçilmiyor. Vize notunun %40'ı, Final notunun da %60'ı ile geçme olayı var. Yani sen gidip Vizeden 80 alıp, Finalden 30 alırsan o dersten kalıyorsun. Okuduğun okulun geçme notu kaç ise ona göre hesapla notlarını. Örn. bir çok okulda geçme notu 60, Vizeden 60 alırsan bunun %40'ı 24 eder. Finalden de 60 alırsan bunun %60'ı 36 eder. 24+36=60 oluyor ve o dersten geçmiş oluyorsun.

Son düzenleme:
@AB0 Benim okulun ilk yıl Gano şartı 1 mesela. Değişiyor okuldan okula. 3. Sınıftan itibaren toplam Gano'nun 1.8 olması şartı var.
Hocam benim 1. Dönem notlarım yüksek olmasına rağmen Gano 1.45. Acaba kalınan ders Gano'yu düşürüyor mu? Çünkü diğer ders notlarım hep yüksek kalınanlar dışında.