Dersleri çok etkileyecekse bunu bir de bölüm hocalarına sormak iyi olabilir, bu işin içinde olmuş kişiler daha güzel yanıtlar verir. Şahsi fikrimce katılmanızı isterim. Hem iş konusunda tecrübe hem de takım olmak-takım yönetimi gibi konularda da tecrübe kazanmış olursunuz. Benim daha üniversitedeki 2.haftam ama kimle konuşsam bana bunların önemini anlatıyor, önemli demek ki.

Ama dediğim gibi bir hocayı mentor olarak seçmek ve ona danışmak güzel olur, mesela ekibinizde bir de hoca olabilir. Çok kompleks mi düşündüm bilemiyorum.

Ekipteki çoğu kişi zaten benden 1 sınıf büyük, çok sıcak bir ortam var ve dediğin gibi bu tür proje, ekip işleri network açısından bayağı önemli. Ben şöyle düşündüm, zaten çok bir resmiyeti olmayan bir proje ve daha başlamadan bile beni bu kadar strese soktu, dersler daha da zorlaşıyor bu arada 1. sınıfa göre. Gerçekten çok arada kaldım ya.

@Teknoloji gezgini, bence katıl ve neler yapabileceğine bir bak. Benim bir hocam" dersler her türlü geçilir önemli olan sonrasında ne olacağı" demişti. Böyle bir proje de elbette ki sonrası için bir artı. Hem ortam güzel, hem ekip işleri açısından güzel, hem de çalışma anlamında da güzel. Bence kaçmaz yani.

Ama tabii senin ders programını ve yoğunluğunu bilmiyorum, bu yüzden bir hocayla da konuşmak önemli. Ama yani düz mantık bakarsak senden bir üst sınıflar böyle bir işe girişiyorsa sen neden girişmeyesin ki?

Proje tahmini 6,7 ay sürecek. 3D korku oyunu ve ben level tasarımı rolünde olacağım. Yani duvar, yer, eşya falan tasarlayıp onları birleştirip bir oda yapacağım mesela. Ki hiçbir şey daha bilmiyorum. Daha bunun öğrenme süreci olacak ve bunları deneme yanılma yapıp arkadaşlara ona göre son halini vereceğim. Bayağı sıkıntılı gibi durdu bir anda.
Tutarlı bir "Game Document" oluşturup uyduğunuz sürece ekipteki hiç kimsenin işinin aksayacağını sanmıyorum.

Eğer 3D modellemeyi en baştan öğreneceksen güzel bir seviyeye gelmen minimum 3-4 ayını alır. Modelleme, texture atama, yapılacaksa bake işlemi falan var. Tabii senin günde kaç saat baktığın, anlama hızın, yapacağınız grafik stili süreyi epey etkiler.

Ayrıca sana birkaç video önerisinde bulunayım:
How Level Design Can Tell a Story
Worldbuilding & Storytelling for Game Environments - Aslında sizin korku oyunu için bu bilgiler geçerli olur mu bilemiyorum, bu tarz videolar izlemen iyi olacaktır.