Sınıf kapısının yakınlarında kamera varsa inceleme talep et. Gerekiyorsa okula dilekçe yaz. "2 dakika ile 1 saatim yendi" gibi. Biraz sıkıntılı bir tip galiba. Biz millete imza attırırdık, hocaların umurunda bile olmazdı.
Tamamen haksızsın. Eğer bildirim çok önemli ise dersten önce bildireceksin öyle bir şey yoksa o zaman sen bunu hak ettin kusura bakma. Orası telefon bakma, bildirim kontrol alanı değil.
Dislike ve hahaha atanlara sesleniyorum hoca kuralları uygulamak zorunda ve sen o kişi derste konuşmuş çevre öğrencilerin dikkat dağıtacak şeyler yapmış konu sahibi sonuna kadar ona müstahak.
Üniversiteler genelde böyle hocalar ile dolu. Ancak bizzat benim de karşılaştığım iyi hocalar da var. Benim üniversite hocam bizi cafeye götürmüş, sigara ikram etmişliği vardır abartmıyorum. Ancak egoist hocalarım da var tabii. Hiçbir hoca ile inatlaşma yeter, kaşının üstünde burnun var dese "haklısınız hocam" de. Hocaların suyuna git ki dönemin uzamasın.
Dislike ve hahaha atanlara sesleniyorum hoca kuralları uygulamak zorunda ve sen o kişi derste konuşmuş çevre öğrencilerin dikkat dağıtacak şeyler yapmış konu sahibi sonuna kadar ona müstahak.
Telefona 10 saniye bakmak ve 2 cümle konuşmak dersten atılmaya sebepse hiçbir eğitim düzeyinde sınıflarda bir tane bile öğrenci kalmaz. Okul burası. Toplama kampı değil.
Tamamen dengesizler. Zamanında "benim dersimden asla geçemeyecek" diye arkamdan 10 dakika sallayan hocanın odasına girdiğimde "evladım neden böyle yapıyorsun ben seni çok seviyorum bir daha böyle yapma" vs. deyip konuyu kapatmıştı
Çok yakınlaşma, çok uzaklaşma. Belirli bir mesafen olsun. Sabretmekten başka bir seçeneğin yok.
Yasal olarak böyle bir durum var mı bilmiyorum fakat Türkiye'de her şey kurallara göre ilerlemiyor maalesef. Bu arkadaş hakkını arasa, büyük ihtimalle zararı kendine olacak. Onun için böyle durumlarda, öğrenciler hatalı olmasa dahi olaya sebebiyet veren hareketi tekrarlamaması gerek. Tekrarlarsa zarar kendisine olacak çünkü.
Tamamen haksızsın. Eğer bildirim çok önemli ise dersten önce bildireceksin öyle bir şey yoksa o zaman sen bunu hak ettin kusura bakma. Orası telefon bakma, bildirim kontrol alanı değil.
Sen de bir gün akademisyen olursan arkandan benim gibi bir sürü kötü düşünen biri olur. Oturup düşünürsün artık sorun sizin zihniyetiniz mi yoksa arkanızdan sürünen öğrenciler mi diye.
Bence odasına gidip o durumu sorup aranızda bir sıkıntı olup olmadığını sormalısınız. Odasında da egolu şekilde davranıyorsa da artık kimden uzak durulması gerektiğini biliyor olacaksınız. Açık iletişim iyidir.