AhmetBurak

Başarılı
Selam dostlarım, yaşım 18. Geçtiğimiz sınav hazırlıksız vs. sınava girdim temeli az çok vardı. Pek istediğim sonuç gelmedi. Babamda istersen özel güvenlik sertifikası çıkaralım işe başla gibi bir fırsat sundu. Ama aklım karışık sizce ne yapmalıyım?

Tamamen gelecek planına bağlı. Ben siyaset okuyorum, hedefim bürokrat olmak. Hedefim para kazanmak olsaydı yahut maddi temel insa etmek olsaydı özel güvenlik için sertifika alırdım, bu durumda sonradan eğitime baslayabilirsin hem paran da olur.

Güvenlik mesleğini yapacağıma oturur çiçek yetiştirir çiçek satarım. Yetkilerinin olmadığı ama bir yeri koruman gerektiği bir meslek. Üstüne de günlerce sadece oturuyorsun yani.

Sınav, tek seçeneğiniz değil. Lise notlarınız iyiyse yurt dışında bir üniversiteye de yerleşebilirsiniz. Güvenlik olmak, pek profesyonel bir kariyer değil. Yüksek bir hedefiniz yoksa tabii ki olabilirsiniz ama harika yaşam standartları sunmaz.

Yazık edersiniz. Güvenik olmak nedir? 18 yaşındasın birde. Kasiyer alımlarında bile okul faktörü eleme kriteri iken bu yaşta vazgeçmek ve anlamsız bir işe girmek hayatını bitirmek olur. Okul hiç olmuyorsa meslek edinin en azından. Berber olacağım deseydin daha çok desteklerdim.

Selam dostlarım, yaşım 18. Geçtiğimiz sınav hazırlıksız vs. sınava girdim temeli az çok vardı. Pek istediğim sonuç gelmedi. Babamda istersen özel güvenlik sertifikası çıkaralım işe başla gibi bir fırsat sundu. Ama aklım karışık sizce ne yapmalıyım?
Özel güvenlik sertifikası al, askerliğini 2 sene tecil ettir. Bu 2 sene boyunca hem özel güvenlik olarak çalış hem de Yks'ye çalış. 2 sene sonra tecil bitmeden Üniversite sınavına girersin. Üniversiteye giderken maddi probleminde olmaz. Ya da bu 2 sene boyunca özel güvenlik olarak çalışırken üniversite eğitimini, açık öğretim üniversitesi ile tamamlarsın.

İstediğin sonuç gelmemiş. İstemediğin bir sonuç ile yerleşeceğin bir bölümden ne kadar memnun kalacaksın?

Hatta bu 2 sene boyunca Yks'nin haricinde Kpss ortaöğretime bile çalışabilirsin. 2. Yks girişinde tekrar istediğin bir bölümü kazanamazsan şansını birde Kpss'de denemiş olursun.

Son düzenleme:

Hem özel güvenlik sertifikasını al. Zaten 16-17 günlük bir eğitim. Cebinde kalır. Hem de sınava hazırlan. Eğer iş bulurssn güvenlik olarak çoğu yerde nöbet saatin boyunca oturuyorsun. O sırada derslerine çalışırsın.