Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

acerate.lobbies2

Başarılı
Makaleler
1
Merhaba,
UPS'nin yurt dışı teslimatları ve gümrük işlemleri ile ilgili bir soru sormak isteyecektim. Paketin içeriği Logitech tarafından gönderilen bir kablosuz mouse şeklinde. Model vermek gerekirse M220 modeli. İlk başta ekran görüntüsünde de gördüğünüz üzere bir SMS geldi. SMS'in kapsamının ne olduğunu ve bir aksiyon alıp almamam gerektiğini dair müşteri temsilcisi ile yazıştım. Onlarda da aşağıda mevcut. Müşteri temsilcisi bana bir belge yollamam gerektiği gibisinden bir şeyler söyledi. İlk olarak SMS'ten çıkan anlam bu mudur? İkinci olarak da benden mail adresi isteyip ona belgeleri yollayım dediler. Onlar da yine ekte mevcutlar. Tahminimce ilgili ürünün 27 Euro'dan daha ucuz olduğunu tahmin ediyorum. Bu bağlamda zaten benim herhangi bir aksiyon almam gerekiyor mi ki? Gelen maildeki bilgileri doldurmam şart mı? Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Screenshot_20251013_134148_Messages.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-13 134955.webp

1ZA0Y3170406492409-101025---WPAA6KDL.001.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-13 144022.webp

Merhaba,
UPS'nin yurt dışı teslimatları ve gümrük işlemleri ile ilgili bir soru sormak isteyecektim. Paketin içeriği Logitech tarafından gönderilen bir kablosuz mouse şeklinde. Model vermek gerekirse M220 modeli. İlk başta ekran görüntüsünde de gördüğünüz üzere bir SMS geldi. SMS'in kapsamının ne olduğunu ve bir aksiyon alıp almamam gerektiğini dair müşteri temsilcisi ile yazıştım. Onlarda da aşağıda mevcut. Müşteri temsilcisi bana bir belge yollamam gerektiği gibisinden bir şeyler söyledi. İlk olarak SMS'ten çıkan anlam bu mudur? İkinci olarak da benden mail adresi isteyip ona belgeleri yollayım dediler. Onlar da yine ekte mevcutlar. Tahminimce ilgili ürünün 27 Euro'dan daha ucuz olduğunu tahmin ediyorum. Bu bağlamda zaten benim herhangi bir aksiyon almam gerekiyor mi ki? Gelen maildeki bilgileri doldurmam şart mı? Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Screenshot_20251013_134148_Messages.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-13 134955.webp

1ZA0Y3170406492409-101025---WPAA6KDL.001.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-13 144022.webp

Güncelleme: Müşteri hizmetleri ile konuyu daha detaylı görüştüm. Tarafıma gönderdikleri bağlantı üzerinden ürünün faturası, Nüfus Kayıt Örneği belgesi ve T.C. Kimlik kartı ön ve arka yüzünün olduğu belgeleri tek PDF dosyasında birleştirip, formdaki bilgileri de doldurarak göndermemi istediler. İlgi şekilde gönderdim. Teyit için son durumu sorduğunda eksiksiz olduğunu ifade ettiler. Herhangi bir ücret ödemem gerek mi diye sorduğumda da 30 Euro altı olduğu için gerek olmadığını ifade ettiler. (Belki Logitech karşıladığı için de olabilir. Her 30 Euro altına böyle midir bilmiyorum).

Sonuç olarak böyle gelişti durumlar. Bir sorun çıkarsa düzenleme geçerim yine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Eki Görüntüle 192249

Eki Görüntüle 192250

Eki Görüntüle 192251

Eki Görüntüle 192252

Güncelleme: Müşteri hizmetleri ile konuyu daha detaylı görüştüm. Tarafıma gönderdikleri bağlantı üzerinden ürünün faturası, Nüfus Kayıt Örneği belgesi ve T.C. Kimlik kartı ön ve arka yüzünün olduğu belgeleri tek PDF dosyasında birleştirip, formdaki bilgileri de doldurarak göndermemi istediler. İlgi şekilde gönderdim. Teyit için son durumu sorduğunda eksiksiz olduğunu ifade ettiler. Herhangi bir ücret ödemem gerek mi diye sorduğumda da 30 Euro altı olduğu için gerek olmadığını ifade ettiler. (Belki Logitech karşıladığı için de olabilir. Her 30 Euro altına böyle midir bilmiyorum).

Sonuç olarak böyle gelişti durumlar. Bir sorun çıkarsa düzenleme geçerim yine.
1. SMS Anlamı: Gönderdiğiniz SMS, UPS'in gümrük işlemleri için bir bilgilendirme mesajıdır. Bu, ürünün gümrük muayenesinden geçirileceğini belirtir.

2. Aksiyon Almanız Gerekiyor mu?:
- Evet, müşteri temsilcisi sizden bazı belgeleri istediyse, bunları sağlamanız gerekiyor.
- Belgeler: Fatura, Nüfus Kayıt Örneği ve kimlik kartı belgelerinizi yazılı olarak göndermeniz gereken bir PDF dosyasında birleştirin.

3. Belgeleri Göndermek:
- Müşteri temsilcisinin ilettiği bağlantıya gidin.
- Öne çıkan bilgileri (fatura, kimlik vb.) doldurup gerekli belgeleri ekleyin.

4. Ücret Durumu:
- 30 Euro altında olan gönderimler için genellikle ücret ödenmiyor. Ancak bu, gönderici firmanın politikalarına bağlı olabilir.

5. Gelişmeleri Takip:
- Gönderdiğiniz belgelerin kabul edilip edilmediğini müşteri hizmetlerinden takip edin. Herhangi bir sorun çıkarsa, tekrar iletişime geçebilirsiniz.

Tüm bu adımları takip ederek süreci yönetebilirsiniz. Herhangi bir sorun olursa yardımcı olmaya hazırım.