Nathenneil

Becerikli
Merhaba,

Sistemim için UPS arıyorum. Sistemi rahatlıkla birkaç dakika ayakta tutsa yeterli yükteyken. Bende UPS var, fakat 850 VA 480 watt. Geçen elektrikler kesildi, şarjı dolu olmasına rağmen 6 saniye bile dayanamadan kapandı sistem boştayken.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci Ryzen 9 7900.
  • Ekran kartı: 4070 Ti.
  • PSU: ASUS ROG 1000W+80
Online olmasına gerek yok.

Bence 850VA / 480W UPS bu sisteme yetmez kardeşim. Ryzen 9 , 4070 Ti , 1000W PSU ile birlikte sistem boşta bile 100-150W çekiyor. Ani dalgalanmalarda ise 300-400W üstüne çıkıyor. UPS’in kapasitesi dolduğu için kendini direkt kapatıyor, yani sorun pilde değil.

Benim düşünceme göre bu sistem için en az 1500VA - 900W bir UPS lazım. CyberPower CP1500EPFCLCD, APC BR1500G/1600MI veya Eaton Ellipse PRO 1600 işini görür diye düşünüyorum. Eğer biraz daha uzun süre ayakta kalsın dersen 2000VA civarı modellere de bakabilirsin bence.

Bence 850VA / 480W UPS bu sisteme yetmez kardeşim. Ryzen 9, 4070 Ti, 1000W PSU ile birlikte sistem boşta bile 100-150W çekiyor. Ani dalgalanmalarda ise 300-400W üstüne çıkıyor. UPS'in kapasitesi dolduğu için kendini direkt kapatıyor, yani sorun pilde değil.

Benim düşünceme göre bu sistem için en az 1500VA - 900W bir UPS lazım. cyberpower CP1500EPfclcd, APC BR1500G/1600MI veya eaton ellipse Pro 1600 işini görür diye düşünüyorum. Eğer biraz daha uzun süre ayakta kalsın dersen 2000VA civarı modellere de bakabilirsin bence.

Nereden almalıyım link halinde atar mısınız hocam bir de arkadaşın biri şunun linkini paylaşmış önerir misiniz gerek var mı bu kadarına https://www.powerful.com.tr/urun/powerful-pld-3000-3000va-ups-kesintisiz-guc-kaynagi

Hocam ben APC 2200VALI modelini almıştım linki burada genel olarak memnunum yatak odamda kullanıyorum PC mi kapatmaya yetecek kadar zaman tanıyor. Bunun dışında makelsan ve FSP UPS leride çok tutuluyor. Makelsan özelikle köylerde filan çok terci ediliyor onu alacaktım da sesliymiş biraz yatak odası olunca da vaz geçmiştim FSP Tayvan'lı şirket bayağı köklü onu da çok öneriyorlar.

Hocam ben APC 2200VALI modelini almıştım linki burada genel olarak memnunum yatak odamda kullanıyorum PC mi kapatmaya yetecek kadar zaman tanıyor. Bunun dışında makelsan ve FSP UPS leride çok tutuluyor. Makelsan özelikle köylerde filan çok terci ediliyor onu alacaktım da sesliymiş biraz yatak odası olunca da vaz geçmiştim FSP Tayvan'lı şirket bayağı köklü onu da çok öneriyorlar.

Hocam linke tıkladığım zaman 900 VA modelini gösteriyor acaba sizin aldığınız 2200 VA'lık modelin linki var mıdır UPS'den fazla anlamıyorum fakat bir tık sistemi yükte 5-10 dakika tutsa yeterli olur.

Hocam linke tıkladığım zaman 900 VA modelini gösteriyor acaba sizin aldığınız 2200 VA'lık modelin linki var mıdır UPS'den fazla anlamıyorum fakat bir tık sistemi yükte 5-10 dakika tutsa yeterli olur.

Evet 2200VA gösteriyor ama açıklaması farklı şimdi kontrol ettim Hepsiburada'dan satın almışım yılbaşı indirimden linki burada

Evet 2200VA gösteriyor ama açıklaması farklı şimdi kontrol ettim Hepsiburada'dan satın almışım yılbaşı indirimden linki burada

Peki hocam oyundayken yani sistem yük altındayken bu tür güçlü sistemi kaç dakika tutar sanırım 1200 watt bu UPS bir kişi şunun da linkini atmış bu da 2000 VA fakat bunda da 1200 watt yazıyor yazım yanlışı mı var acaba https://www.powerful.com.tr/urun/powerful-sld-2000-2000va-line-interactive-kesintisiz-guc-kaynagi

Peki hocam oyundayken yani sistem yük altındayken bu tür güçlü sistemi kaç dakika tutar sanırım 1200 watt bu UPS bir kişi şunun da linkini atmış bu da 2000 VA fakat bunda da 1200 watt yazıyor yazım yanlışı mı var acaba https://www.powerful.com.tr/urun/powerful-sld-2000-2000va-line-interactive-kesintisiz-guc-kaynagi

Bildiğim VA'nın yarısını alacaksın 1000 yazıyorsa 500watt dır. Ne kadar açık tutar bilemiyorum ama moonitör + PC elektrik değerlerini katarsak. Oyunu kapatıp PC kapatıncaya kadar idare etmesi lazım. Benim burada da elektrik sıkıntılı ondan almıştım en ufak göz kırpmasında hemen devreye girip çıkıyor.

Bildiğim VA'nın yarısını alacaksın 1000 yazıyorsa 500watt dır. Ne kadar açık tutar bilemiyorum ama moonitör + PC elektrik değerlerini katarsak. Oyunu kapatıp PC kapatıncaya kadar idare etmesi lazım. Benim burada da elektrik sıkıntılı ondan almıştım en ufak göz kırpmasında hemen devreye girip çıkıyor.

Hocam bir arkadaş sizin önerdiğiniz UPS'i bu şekilde cevaplamış sizce ne diyorsunuz bu duruma;

"2000 VA genelde 1000-1200W cıvarı guc saglar. Uretıcıler bu aralıkta bılgı yazarlar. Saglam marka ona bır şey demıyorum ama sıkıntılar var. Hem alırken fazla ucret odeyeceksın hem de akusu bıttıgınde sadece bu cıhazla uyumlu olan yedek aku alabıleceksın, o da pıyasada bulabıleceklerının 4 katı fıyata satılıyor. Ozetle tavsıye etmıyorum. Powerful markasının kullandıgı akuler standart kolay bulunabılen ucuz urunler. 2-3 senede bır tum akulerı degıstırır yoluna devam edersın."

Hocam bir arkadaş sizin önerdiğiniz UPS'i bu şekilde cevaplamış sizce ne diyorsunuz bu duruma;

"2000 VA genelde 1000-1200W cıvarı guc saglar. Uretıcıler bu aralıkta bılgı yazarlar. Saglam marka ona bır şey demıyorum ama sıkıntılar var. Hem alırken fazla ucret odeyeceksın hem de akusu bıttıgınde sadece bu cıhazla uyumlu olan yedek aku alabıleceksın, o da pıyasada bulabıleceklerının 4 katı fıyata satılıyor. Ozetle tavsıye etmıyorum. Powerful markasının kullandıgı akuler standart kolay bulunabılen ucuz urunler. 2-3 senede bır tum akulerı degıstırır yoluna devam edersın."

Dediği doğru akü 2 bilemedin 3 yıl gider APC yurt dışı olduğundan aküsünün bulunması zor olma ihtimali var. Bu yüzden makelsan alacaktım ama dediğim gibi yatak odasında kullanıyorum sessiz olması 1. önceliğimdi. Ses konusunda bunu önerince insanlar APC aldım.