Ethem Efe 92

Bilgin
Yer
KKTC | Gazimağusa
İyi akşamlar,

Birkaç ay önce güç kaynağım yanmıştı. Elektrik kesintilerinden kaynaklandığını düşünüyorum. En azından diğer parçalarıma herhangi bir zarar gelmemişti.

Bir daha yaşamamak için bir UPS almayı planlıyorum. Piyasası veya cihazlar hakkında en ufak bir fikrim yok. Ne kadar bütçe ayırmam gerektiği konusunda da maalesef bir fikrim yok. Mümkün olduğunca ucuz ve işimi görebilecek bir şey benim için yeterli olacaktır.

Teşekkürler.

İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5500 (6C/12T, 3.6 GHz)
Ekran Kartı (GPU): Gainward RTX 4060 Ti Ghost (8 GB GDDR6X)
Anakart: ASUS Prime B450M-K II (AM4, mATX)
Bellek (RAM): G.SKILL Ripjaws V 16 GB (2×8) 3600 MHz
Depolama (SSD): XPG Spectrix S40G 1 TB NVMe M.2
İşlemci Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
Kasa: GameBooster GB-F3105B (Mesh, RGB)
Güç Kaynağı (PSU): MSI MAG A750 BN

1200 VA ve üstü yeterli olur ama önerim bütçe varsa 2000 VA şebeke elektriğiniz kirli olduğu için online UPS öneririm, tabii biraz gürültülü çalışacaktır.

Marka kalitesini bilmiyorum ama bu UPS yeterli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
1200 VA ve üstü yeterli olur ama önerim bütçe varsa 2000 VA şebeke elektriğiniz kirli olduğu için online UPS öneririm, tabii biraz gürültülü çalışacaktır.

Marka kalitesini bilmiyorum ama bu ups yeterli olur Dahua DH-PFM3350-1500 1500VA UPS Kesintisiz Güç Kaynağı - DAHUA Line-Interactive UPS Fiyatı ve Özellikleri | Maksimum Bilgisayar
Sistem en fazla 300W çeker, belki 400W, 1000'lik yeterli olur diye düşünüyorum.

1 KVA bir Online UPS 800/900W kadar güç verebilir. Line İnteraktif modellerde ise bu değer 600W olarak kabul edilir. Daha yüksek güç çeken bir sisteme geçme niyetiniz yoksa yeterli olacaktır. Bu arada her yeni sistem de daha fazla güç çeker diye bir şey yok.

1 KVA bir Online UPS 800/900W kadar güç verebilir. Line İnteraktif modellerde ise bu değer 600W olarak kabul edilir. Daha yüksek güç çeken bir sisteme geçme niyetiniz yoksa yeterli olacaktır. Bu arada her yeni sistem de daha fazla güç çeker diye bir şey yok.
Bunların aküleri bitince, araba aküsü ile falan değiştirsek ne olur hocam?