USB aygıtları kilitleniyor ve Olay Görüntüleyici 1006 hatası veriyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dark_1234
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 87
  • Etiketler Etiketler
    sorun

dark_1234

Yetkin
Merhaba, 2 tane konum USB işi çok sorunlu. Fakat bu durumu ChatGPT ile istişare ederken Olay Görüntüleyici’yi açtım. Orada bir an çok ufak bir donma oldu. ChatGPT, ya PSU’nun gitmeye yakın olduğunu ya da anakartta problem olabileceğini söylüyor. Bu arada Olay Görüntüleyici’de 6 tane sarı ünlem vardı, 1006 ile ilgili bir şeydi ama anlamadım. Böyle devam ederse bir tamirciye götüreceğim, vallahi beni deli edecek. İlk aldığım 2-3 hafta çok yoğun kullandım, hiç sorun çıkarmadı. Son zamanlarda ise birçok sorun ortaya çıktı. Hatta bu USB mouse kilitlenme olayını ikinci kez yaşıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz? Cihazımdaki sorun nedir, ne olabilir? Sorunu bulsam değiştirip kurtulacağım. Acaba sorun SSD’de veya Windows’ta olabilir mi? Ya da bir virüs ya da Bitcoin madenciliği programı mı söz konusu?

Son düzenleyen: Moderatör:
- Temel Kontrolleri Gerçekleştir:
- USB aygıtlarını diğer bilgisayarlarda deneyin; aynı sorun var mı kontrol edin.
- Bilgisayarınızın USB portlarını başka bir USB aygıtıyla test edin.

- Güç Kaynağı ve Donanım Kontrolleri:
- Güç kaynağınızın (PSU) bağlantılarını kontrol edin; gevşek kablolar varsa sıkıştırın.
- Anakart üzerinde ilave bir sorun olup olmadığını görmek için fiziksel inceleme yapın (yanık izleri, patlama belirtileri vs.).

- Olay Görüntüleyici İncelemesi:
- Olay Görüntüleyici’deki 1006 hatası genelde donanım ile ilgili sorunları gösterir. Bu hatanın detaylarına girin ve hangi bileşenin etkilendiğine dikkat edin.

- Sürücü Güncellemeleri ve Optimizasyon:
- Tüm aygıt sürücülerinizin (özellikle USB ve chipset sürücüleri) güncel olduğundan emin olun.
- Windows güncellemelerini kontrol edin ve en son güncellemeleri yükleyin.

- Virüs ve Malware Taraması:
- Güvenilir bir antivirüs yazılımı ile tam sistem taraması yapın.
- Malwarebytes gibi bir araç kullanarak olası kötü amaçlı yazılımları temizleyin.

- Sistem Dosyalarını Kontrol Etme:
- Komut istemcisini yönetici olarak açın ve "sfc /scannow" yazarak sistem dosyalarını tarayın ve onarın.

- SSD Sorunları:
- SSD üzerinde kullanılabilir alanı kontrol edin; alan tamamen doldurulmuş ise performans düşebilir.
- SSD için üreticisinin verdiği yazılım ile sağlık kontrolü yapın.

- Performans Analizi:
- Görev Yöneticisi’ni açarak hangi uygulamaların yüksek kaynak kullandığını kontrol edin.

- Son Çare Olarak:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, işletim sistemini yeniden yüklemeyi veya uzman bir teknisyene götürmeyi değerlendirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…