Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ü

ÜçyüzGoneBeş

Ziyaretçi
Selam,

Elimde sadece bir adet USB bellek var, bu bellegin icine Linux Mint kurup dual boot ile Linux'u deneyimlemek istiyorum. Linux hakkinda hicbir bilgim olmamasiyla beraber, kurulumda hangi yollari izlemem lazim, onu da bilmiyorum. Yardimci olacaklara simdiden tesekkurler.

Çözüm
Windows üzerinden 20-30 GB disk alanı açıp direkt dual boot yapmak daha mantıklı geldi. Linux Mint'de otomatik dual boot olarak biçimlendirme seçeneği vardı sanırım yoksa da yardımcı olabilirim.
Kurulumda USB belleği görmüyor mu? USB belleği seçip ilerlemeniz lazım, bu şekilde Arch kurmuştum zamanında.
Imaji calistirdigi USB'den ayni USB'ye kurulum yapamaz varsayilan olarak. Elinde tek USB oldugunu da belirtmis. Live sistemi Persistent yapabiliyor, dediginize en yakin olan o.

Artı -1 Eksi
Windows üzerinden 20-30 GB disk alanı açıp direkt dual boot yapmak daha mantıklı geldi. Linux Mint'de otomatik dual boot olarak biçimlendirme seçeneği vardı sanırım yoksa da yardımcı olabilirim.

Çözüm
Ubuntu kurdum, her şey için teşekkürler.

1715448461531.webp

@sahnelerde Merhaba, sistemi yeniden başlatınca fark ettim. OS seçemiyorum direkt Windows 11'den başlatıyor. Onu nasıl ayarlayacağım?

Tamam, Ubuntu'yu boot sırasında en üste çektim hallettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ÜçyüzGoneBeş, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.