Q-LED'de işlemci ışığı yanıyorsa sorun RAM veya işlemcide olabilir. Ama Q-code varsa belli bir boot sekansı var. 0'dan başlayıp 100'e giden rakamlar oldugunu düşün ve boot ederken 55 numaralı kodda kaldı. 55'ten önceki kodların hepsi CPU ile alakalı oldugunu varsayalayım 55'te Memory trainingle alakalı bir hata oldugunu varsayayalım. O yüzden LED'e göre çok daha nokta atısı.

Hocam bir yandan da şöyle düşünüyorum. Q-code hata LED'i olsa bile ve hatayı tam olarak tespit etsem bile yine de zaten bir bilgisayarcıya götürüp sorunlu parçayı söktürüp garantiye yollayacağım. Yani Q-code olmasa bile yaşayacağım senaryonun aynısını Q-code varken de yaşayacağım. Ha ama şöyle bir durum olursa o zaman hayat kurtarır. Mesela donanımsal olarak herhangi bir parçada arıza yok diyelim. Fakat oyunlarda bir hata alıyorum mesela. Q-code sayesinde o hatayı çözebileceksem okey yani direkt Q-code olan bir anakart alır geçerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Q-CODE'a para vermiyorsunuz anakarta veriyorsunuz gençler, tepe modellerde şart ama orta seviyedeki kartlarda olması ayrıyeten bir artı özellik bence.

Sırf Q-Code için ROG X670E-F yerine B650E-E alan gördüm hocam.
Çok aptalca.

tyler the creator goblin GIF

Sırf Q-code için ROG X670E-F yerine B650E-E alan gördüm hocam.

Hocam o kişi ben oluyorum işte :D gerçekten şu sıralar Q-code ile kafayı bozmuş durumdayım. Ama tabii zamanında yaşadığım travmaların çok fazla etkisi var. Son 2 senedir başıma gelmeyen şey kalmadı. En son yaşadığım bir şeyi anlatayim size. Hangi oyuna girsem sürekli oyundan atıyordu ve grafik kartı hatası veriyordu. İlk başta sorun ekran kartında zannettim. Sonra bilgisayarcıya götürüp gösterdim, onlar da sorun ekran kartında dedi ve garantiye gönder dedi. Neyse sonra eve getirdim PC'yi. BIOS'a girip RAM ayarlarını falan kurcaladım sonra birden görüntü gitti. Tekrar bilgisayarcıya götürdüm ve RAM slotun yanmış dedi. Yani en başında grafik kartı hatası diye uyarı vermesinin sebebi RAM yuvasında sorun olmasıymış. Alakaya bakar mısınız? Q-code böyle durumlar için hayat kurtaracaksa gerekirse 10 bin lira bile verebilirim. Çok korkuyorum artık sorun yaşamaktan ve sorunu tespit edememekten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o kişi ben oluyorum işte :D gerçekten şu sıralar Q-code ile kafayı bozmuş durumdayım. Ama tabii zamanında yaşadığım travmaların çok fazla etkisi var. Son 2 senedir başıma gelmeyen şey kalmadı. En son yaşadığım bir şeyi anlatayim size. Hangi oyuna girsem sürekli oyundan atıyordu ve grafik kartı hatası veriyordu. İlk başta sorun ekran kartında zannettim. Sonra bilgisayarcıya götürüp gösterdim, onlar da sorun ekran kartında dedi ve garantiye gönder dedi. Neyse sonra eve getirdim PC'yi. BIOS'a girip RAM ayarlarını falan kurcaladım sonra birden görüntü gitti. Tekrar bilgisayarcıya götürdüm ve RAM slotun yanmış dedi. Yani en başında grafik kartı hatası diye uyarı vermesinin sebebi RAM yuvasında sorun olmasıymış. Alakaya bakar mısınız? Q-code böyle durumlar için hayat kurtaracaksa gerekirse 10 bin lira bile verebilirim. Çok korkuyorum artık sorun yaşamaktan ve sorunu tespit edememekten.
Hocam böyle durumlarda yine Q-Code "Sorunun RAM'de la" demeyecek ki.

Hocam böyle durumlarda yine Q-Code "Sorunun RAM'de la" demeyecek ki.
Hah işte ben de bunu merak ediyorum. Eğer dediğiniz gibiyse tamam ozaman gerek yok. Ben Q-CODE meselesini her türlü sistemsel hatayı gösteriyor zannediyorum. O yüzden cazip gelmişti. Tamam o halde bu konuyu kapatabiliriz.

Hah işte ben de bunu merak ediyorum. Eğer dediğiniz gibiyse tamam ozaman gerek yok. Ben Q-CODE meselesini her türlü sistemsel hatayı gösteriyor zannediyorum. O yüzden cazip gelmişti. Tamam o halde bu konuyu kapatabiliriz.
Q-Code dediğim gibi bir anda 10 tane hata da gösterebilir. Debug Led ile aynı çözüm yolunu izleyeceksiniz.