Sürekli %100'de çalışacaksa(render vb.) Sıvı soğutma kullanılmaz. PC'ler sürekli çalıştıklarında çok ısınmadıkları sürece bir sorun olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakım ve temizliğini yaptığın sürece disk sağlığı dışında uzun yıllar seni durduracak bir şey yok.

Haftalarca açık duracak. Ancak dediğim PC RTX 5090 gibi üst seviye olacak.

Ben Lenovo dizüstü bilgisayarı Full aktif kafadan bir yıl kullandım insanlar uyarıyordu yine de dinlemiyordum bilgisayar ağır ve eski diye açılmasını beklememek için sürekli açık kalıyordu ve o eski bilgisayarda zerre sorun yaşamadım. Ömür konusunda da hiçbir problem olmadı ben ortaokulda kullanmaya başladım benden 11 yaş küçük kardeşim ilkokulu bitirdi şu an o aktif şekilde kullanıyor belli başlı donanımları(soğutma, RAM ve hafıza birimleri) zamanla güncellediğin sürece hiçbir sorun yaşamazsın.

Benim bilgisayar bir senedir falan 7/24 açık kalmıştı bir ara sadece güç kaynağı bozuldu ama taktığım prizde topraklama falan yoktu. Zaten PSU kalitesiz bir şeydi sanırım. RX6700 XFX ekran kartim ve Ryzen 5600X işlemci vardı.

Tüm bilgisayarlar 7/24 çalışmaya uygundur. Yük altında ısı değerleri kapanma seviyesine gelmedikçe pekala sorunsuz çalışabilir, bunun için de ortalama bir fan fazlasıyla yeterli.

Ekran kartı ya da işlemcinin iyi olması yalnızca yapılacak olan işle alakalıdır. Yani çok iyi olmaları ve sistemin günlerce açık kalmasına avantaj sağlaması arasında doğru bir orantı yok.