12130

Uzman
Merhaba. UTM SE emulatörüne sanal makine olarak Windows 11 IoT Enterprise LTSC 64-bit kurmayı düşünüyorum ama kurarken hata veriyor. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Photoroom_20250219_085454.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. UTM SE emulatörüne sanal makine olarak Windows 11 IoT Enterprise LTSC 64-bit kurmayı düşünüyorum ama kurarken hata veriyor. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 125924
Windows 11 IoT Enterprise LTSC 64-bit kurulumunda karşılaştığınız sorun için aşağıdaki adımları takip ederek çözüm bulmaya çalışabilirsiniz:

1. BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Edin:
- Sanal makinenin BIOS/UEFI ayarlarına girin.
- "Secure Boot" seçeneğini devre dışı bırakın.
- "UEFI" modunun etkin olduğundan emin olun; genellikle Windows 11 için gereklidir.

2. Sanal Makine Konfigürasyonunu Gözden Geçirin:
- Sanal makinenizin RAM ve işlemci kaynaklarını kontrol edin. Windows 11 için minimum 4 GB RAM ve en az 1 GHz işlemci gerekmektedir.
- Disk alanının yeterli olduğundan emin olun. En az 20 GB boş alan gereklidir.

3. Kurulum Medyasını Doğrulayın:
- Windows 11 IoT Enterprise LTSC ISO dosyasının bozuk olmadığından emin olun. Başka bir kaynaktan indirin veya mevcut medya ile tekrar deneyin.
- Kurulum medyasının UEFI uyumlu olduğundan emin olun.

4. Sanal Makineyi Yeniden Başlatın:
- Yapılandırma değişikliklerini kaydettikten sonra sanal makineyi yeniden başlatın.
- Kurulum medyasının doğru şekilde yüklendiğinden emin olun.

5. Hataları Takip Edin:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramıyorsa, başlatma sırasında hata mesajlarını dikkatlice kontrol edin; bu size sorunu anlamada yardımcı olabilir.

6. Alternatif Bir Kurulum Deneyin:
- Eğer sorun devam ediyorsa, başka bir Windows sürümünü (örneğin Windows 10 veya daha önceki bir versiyon) denemeyi düşünün.

Bu adımlar sorununuzu çözmede yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, daha fazla detay sağlayabilirseniz (örneğin, tam hata mesajları veya kurulum sürecinin hangi aşamasında takıldığınız) daha spesifik yardım sunabilirim.