kaganaltug

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Ankara
Dostlar selam. MacOS'da güzel bir PDF uygulaması bulamadığım ve böyle şeylere de açıkçası biraz takıntılı olduğum için utm kurdum ve PDF annotator yükledim. Normalde Virtual tablet ile kullanım sağlıyordum kendi tabletimi grafik tablet gibi bağlayarak fakat bu işe yaramadı utm üzerinde. Acaba bir grafik tablet alırsam ve harici olarak bağlarsam UTM'de çalıştırabilir miyim? Mouse ve klavye harici olarak çalıştığı için belki harici bir tablet çözüm olacaktır diye düşündüm. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dostlar selam. MacOS'da güzel bir PDF uygulaması bulamadığım ve böyle şeylere de açıkçası biraz takıntılı olduğum için utm kurdum ve PDF annotator yükledim. Normalde Virtual tablet ile kullanım sağlıyordum kendi tabletimi grafik tablet gibi bağlayarak fakat bu işe yaramadı utm üzerinde. Acaba bir grafik tablet alırsam ve harici olarak bağlarsam UTM'de çalıştırabilir miyim? Mouse ve klavye harici olarak çalıştığı için belki harici bir tablet çözüm olacaktır diye düşündüm. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
UTM'de grafik tablet kullanıp kullanamayacağınız konusunda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Şu anki Kurulumunuzu Kontrol Edin:
- UTM'nin güncel olduğundan emin olun. Son sürümdeki özellikler, eski sürümlere göre değişebilir.

2. Grafik Tabletin Uyumluluğunu Kontrol Edin:
- Kullanacağınız grafik tabletin UTM ile uyumlu olduğuna dair üretici tarafından sağlanan bir bilgi olup olmadığını kontrol edin. Bazı tabletler belirli işletim sistemlerinde daha iyi çalışabilir.

3. Harici Bağlantıyı Deneyin:
- Grafik tableti Mac'inize harici olarak bağlayarak, MacOS üzerinde tanınmasını sağlayın. Mac, grafik tabletinizi tanıyorsa, tabletin kendi sürücüleriyle düzgün çalıştığından emin olun.

4. UTM Ayarlarını Gözden Geçirin:
- UTM sanal makinenizde, USB aygıtlarına erişim izinlerini kontrol edin. Grafik tabletinizin USB üzerinden bağlandığını ve sanal makinenin bunu tanıyıp tanımadığını görebilirsiniz.

5. Sanal Makineyi Yeniden Başlatın:
- Grafik tableti bağladıktan sonra sanal makineyi yeniden başlatmayı deneyin. Bazen bağlanan yeni aygıtların tanınması için sanal makinenin yeniden başlatılması gerekir.

6. PDF Annotator Ayarlarını Sadece Kontrol Edin:
- PDF annotator uygulamanızı açtığınızda tabletin bir girdi aygıtı olarak tanınıp tanınmadığını kontrol edin. Eğer tanınıyorsa, tabletin kullanımı için gereken ayarları yapın.

7. Alternatif Uygulamaları Değerlendirin:
- Eğer yine de grafik tablet çalışmıyorsa, MacOS üzerinde grafik tabletle uyumlu alternatif PDF uygulamalarını araştırmayı düşünebilirsiniz. Bazı uygulamalar, belirli tablet modellerini daha iyi destekleyebilir.

Bu adımların ardından grafik tablet kullanılabilirliğini test edebilirsiniz. Başarılar!