Yer
Bursa
Selamlar. Babannem yatalak. Bütün gün tek eğlencesi televizyon. Uydu çanağının tam karşısında ağaç vardı. Birden bire acayip büyümüş, dört katlı apartman boyuna ulaşmış. Hiç dikkat etmedik. Rüzgar estikçe ağaç sallanarak uydu yayınını bozuyor. Çanağı başka yere taşıma şansımız yok. Evler çok eski, kerpiçten. Çatıya bile çıkamıyoruz. Geçen hafta uyducu geldi, yapabildiğinin en iyisini yaptı ama yine ara ara gidiyor. LMB'de bir sorun yok. Tam merkezde terazide duruyor.

Çanak alternatifi bir teknoloji mevcut mu? İnternet yok.

Selam. Babaannem yatalak. Bütün gün tek eğlencesi televizyon. Uydu çanağının tam karşısında ağaç vardı. Birdenbire acayip büyümüş, dört katlı apartman boyuna ulaşmış. Hiç dikkat etmedik. Rüzgar estikçe ağaç sallanarak uydu yayınını bozuyor. Çanağı başka yere taşıma şansımız yok. Evler çok eski, kerpiçten. Çatıya bile çıkamıyoruz. Geçen hafta uyducu geldi, yapabildiğinin en iyisini yaptı ama yine ara ara gidiyor. LMB'de bir sorun yok. Tam merkezde terazide duruyor.

Çanak alternatifi bir teknoloji mevcut mu? İnternet yok.

Bu var mış.

İnterneti Turkcell Superonline ile hallet IP TV kur. Bu da olabilir.

Bu var mış.

İnterneti Turkcell Superonline ile hallet IP TV kur. Bu da olabilir.

Linkteki konu deneyler içeriyor. Çözüm yok hocam. IPTV kullanamaz. İnternet altyapısı da dandik. Dakika başı arayıp beni çağırır, psikolojim bozulur.

Maalesef yok. Sanırım yapılabilecek en iyi senaryo antene yakın dalları kesmek. Belediyeden vs. rica edin. Kaymakamlığa başvurun.

Olmadı bu işi yapan kişiler halledecektir.

O da mümkün değil hocam. Ağaç komşunun bahçesinde, tam 4 evin arasında. Araç girişi yok. Aynı zamanda çok riskli. Geçen aylarda budamışlar. Budandığı halde epey büyümüş. Çözüm yolu bulamazsak mecburen riske girip uzun merdiven ya da vinç ile bir şekilde çatıya çıkıp çanağın yerini değiştireceğim.

Yeni çanak alıp kablo çekmeniz mümkün değil mi?

Sorunu tam anlatamadım sanırım hocam. Çanak alçakta. Karşısındaki ağaç büyüyünce yayın gitmeye başladı. Çanağı evin çatısına ağacın engelleyemeyeceği şekilde monte etmek gerekiyor fakat ev çok eski olduğu için riskli. Çatıdan başka alternatif yok. Her yer yüksek apartman. Tek boşluk ağacın olduğu noktadaydı. Tam ona göre monte etmişler. Yani çok sıkıntılı durum. Böyle garip olaylar hep benim başıma geliyor :(

Sorunu tam anlatamadım sanırım hocam. Çanak alçakta. Karşısındaki ağaç büyüyünce yayın gitmeye başladı. Çanağı evin çatısına ağacın engelleyemeyeceği şekilde monte etmek gerekiyor fakat ev çok eski olduğu için riskli. Çatıdan başka alternatif yok. Her yer yüksek apartman. Tek boşluk ağacın olduğu noktadaydı. Tam ona göre monte etmişler. Yani çok sıkıntılı durum. Böyle garip olaylar hep benim başıma geliyor :(
O kısmı okudum.
Açık alan varsa yeni çanak kurulabilir manasında dedim.