Arkadaşlar YKS senem ve ciddili bi şekilde günümün verimli geçmesini sağladığımda uyumak için en fazla 4 saat kalıyor. Bu gün içinde çok sorun yaratmıyor bazen çok saçma dikkat hataları yapmam dışında. Ancak şu an bayağı hasta oldum sabahtan beri 50 kere falan hapşurdum içim dışıma çıktı. Bunun uykusuzlukla bir ilgisi var mıdır?
Detaylar
Kim cevapladı?Dany Fırtınadoğan
Üstün
Vardır.
4 saat uyuyarak YKS kazanabileceğine inanmıyorum.Arkadaşlar YKS senem ve ciddili bi şekilde günümün verimli geçmesini sağladığımda uyumak için en fazla 4 saat kalıyor. Bu gün içinde çok sorun yaratmıyor bazen çok saçma dikkat hataları yapmam dışında. Ancak şu an bayağı hasta oldum sabahtan beri 50 kere falan hapşurdum içim dışıma çıktı. Bunun uykusuzlukla bir ilgisi var mıdır?
Ninja in Pyjama
Üstün
Verimli çalışmak için iyi uyumalısınız. İyi uyuyorsanız yaptığınız dersten bir o kadar verim alırsınız, iyi uyumuyorsanız bunu yapamazsınız mantık bu kadar basit.
- Makaleler
- 1
Uykusuzluk vucut direncini dusurur uykusuzlugun kronik hale gelmesi ileride tansiyon hastasi olma ihtimalini arttirabilir.Arkadaşlar YKS senem ve ciddili bi şekilde günümün verimli geçmesini sağladığımda uyumak için en fazla 4 saat kalıyor. Bu gün içinde çok sorun yaratmıyor bazen çok saçma dikkat hataları yapmam dışında. Ancak şu an bayağı hasta oldum sabahtan beri 50 kere falan hapşurdum içim dışıma çıktı. Bunun uykusuzlukla bir ilgisi var mıdır?
Elma ısıran 65
Üstün
Hayat bir dengedir. Başarıyı aşırı çalışmak değil, dengeli çalışma, uyku, beslenme, sosyal hayat düzeni getirir.
Loutermilch 65
Üstün
Hasta etmekten ziyade bağışıklılığını, dayanıklılığını düşürür. Hasta olmanı daha kolay hale getirir.
Yiğidowski
Üstün
Daha şimdiden bu kadar sıkarsan kendini bıkarsın çalışmaktan biraz uykuna önem ver.
AdemDmr
Uzman
Valla hocam mimarlık fakültesi öğrencisiyim ben, 3 gün aralıksız hiç uyumadığım günler oldu, bu süre zarfında çok ciddi kilo verdim, dengesizleşmeye başladım, ve hastalıklara olan direncim düşmüştü, çünkü asla hasta olmayan biriyim, o süre zarfında oldum baya.Arkadaşlar YKS senem ve ciddili bi şekilde günümün verimli geçmesini sağladığımda uyumak için en fazla 4 saat kalıyor. Bu gün içinde çok sorun yaratmıyor bazen çok saçma dikkat hataları yapmam dışında. Ancak şu an bayağı hasta oldum sabahtan beri 50 kere falan hapşurdum içim dışıma çıktı. Bunun uykusuzlukla bir ilgisi var mıdır?
Dostum bu arada YKS gibi bir sınavda çok çalışmak yerine düzenli ve doğru çalışmak kat ve kat iyi, daha az ve daha doğru, düzenli çalışmak, uyku düzenini dolayısıyla derslere olan odağını, hastalık sebebiyle oluşabilecek ders kaçırmaların konusunda baya yardımcı olacaktır size, umarım iyi bir sonuç yaparsın, iyi çalışmalar.
Açıkçası ani ve aşırı kilo vermemin bir sebebide, günde 1 kek ve enerji içeceği-kahvelerle geçiştirmem. Sorun yemeği alamamak değil, bende çizimlerden dolayı yemek yemeye bile zaman bulamıyordum, şöyle söyleyeyim; Sabah 6 da günü startlıyorum, genelde akşam 5 te fakülteden çıkarım ve akşam 7'de evde olurum, direkt masama oturur plan, statik vs ödevlerimi, kalmış uygulamalarımı çizerim, birde derse eksiksiz gitmek için son kez öylesine çalışayım derken saat sabah 5 oluyor, 5.30'da evden çıkmam lazım ve yarım saate hem yemeği hem de duş almaya çalışıyorumValla hocam mimarlık fakültesi öğrencisiyim ben, 3 gün aralıksız hiç uyumadığım günler oldu, bu süre zarfında çok ciddi kilo verdim, dengesizleşmeye başladım, ve hastalıklara olan direncim düşmüştü, çünkü asla hasta olmayan biriyim, o süre zarfında oldum baya.
Dostum bu arada YKS gibi bir sınavda çok çalışmak yerine düzenli ve doğru çalışmak kat ve kat iyi, daha az ve daha doğru, düzenli çalışmak, uyku düzenini dolayısıyla derslere olan odağını, hastalık sebebiyle oluşabilecek ders kaçırmaların konusunda baya yardımcı olacaktır size, umarım iyi bir sonuç yaparsın, iyi çalışmalar.
Vallahi hocam mimarlık fakültesi öğrencisiyim ben, 3 gün aralıksız hiç uyumadığım günler oldu, bu süre zarfında çok ciddi kilo verdim, dengesizleşmeye başladım, ve hastalıklara olan direncim düşmüştü, çünkü asla hasta olmayan biriyim, o süre zarfında oldum bayağı.
Dostum bu arada YKS gibi bir sınavda çok çalışmak yerine düzenli ve doğru çalışmak kat ve kat iyi, daha az ve daha doğru, düzenli çalışmak, uyku düzenini dolayısıyla derslere olan odağını, hastalık sebebiyle oluşabilecek ders kaçırmaların konusunda bayağı yardımcı olacaktır size, umarım iyi bir sonuç yaparsın, iyi çalışmalar.
Açıkçası ani ve aşırı kilo vermemin bir sebebi de, günde 1 kek ve enerji içeceği-kahvelerle geçiştirmem. Sorun yemeği alamamak değil, bende çizimlerden dolayı yemek yemeye bile zaman bulamıyordum, şöyle söyleyeyim; Sabah 6 da günü startlıyorum, genelde akşam 5'te fakülteden çıkarım ve akşam 7'de evde olurum, direkt masama oturur plan, statik vs ödevlerimi, kalmış uygulamalarımı çizerim, bir de derse eksiksiz gitmek için son kez öylesine çalışayım derken saat sabah 5 oluyor, 5.30'da evden çıkmam lazım ve yarım saate hem yemeği hem de duş almaya çalışıyorum![]()
Hocam güzel cevabınız için teşekkür ederim tam olarak soruma cevap olmuş. Bu enerji içeceği zımbırtıları gerçekten kendinize getiriyor mu daha önce hiç içmedim de çünkü pek işim düşmedi ama şu an lazım gibi cidden kendinizi toplarlamanıza yardımcı oluyorsa.
Artık alıştım 3 haftadır 4-5 saat uyuyorum ve sorun çıkmıyor saygılar.
Son düzenleme: