Yorum için teşekkürler Uzak Doğu mutfağı hoşuma gittiği için düşündüm Türk mutfağı çok yağlı agır bir mutfak pek ilgimi çekmiyor Rusya Avrupa Avustralya da Uzak Doğu mutfağı bayağı yaygınmış araştırdım biraz mesela Berlin'de bir dünya restoran var ama amacım orası olmazdı olsaydım, İtalyan mutfağı da hoşuma gidiyor evde kendi eksi mayalı pizzamı yapıyorum ama hem rekabet çok hem de o kadar ilgimi çekmiyor bundan 4-5 sene önce hiç Uzak Doğu iş ilanı olmazdı sushico hariç oda azdı şimdi bayağı çoğalmış aklıma başka meslek gelmiyor bir tanesi hariç hız konusunda elim hızlıdır ama işe alışınca. Bu sektörde tek sevmediğim şey hafta sonunun olmaması.

Onu atlama buna atlama neye atlicaz başka türlü nasıl yapacağız bu işe çoğu işte 1-2 sene ezileceksin.

1 2 sene ezileceksin canıım demek dile kolay. Asıl iş o 1 2 senenin sonunda eline ne kaldığına baktığında yaşayacağın hayal kırıklığı. Ha ben zaten tuvalet temizlemeyi, paspas atmayı falan bilmiyorum dersen eline birçok şey kalabilir.

Ayrıca Türk mutfağının ağır ve yağlı olmayan birçok yemeği var, diyelim ki ağır ve yağlı olan yerlerinde çalışacaksın. Bu sefer de sen aşçısın, müşteri değil. Yemeği sen yemeyeceksin zaten, 2 3 şeyin tadına bakarsın oldubitti. Sıvıyağın tadına bakacak halin yok.

Ayrıca yaşın kaç? Özellike 16 17 18 yaşlarındaysan o 1 2 sene çok önemli bu yaşlarda. 17 yaşındasın diyelim, üniversiteyi tamamen boş verip hayatının yönünü değiştiriyorsun. 1 2 sene de söylemesi kolay ama her gün söve söve gittiğin 1 2 sene var seve seve gittiğin 1 2 sene var. Söve söve gittiğin 1 2 sene 10 20 sene gibi geçer. Seve seve gittiğin 1 2 sene 1 2 ay gibi geçer. Bilmem anlatabildim mi?

16 yaşındaysan 1 2 sene demek 18 yaş demek. 2 sene sonra askerliğin var, hem liseni okuyup hem çalışman lazım ki çok ağır gelir.
17 yaşındaysan lisen bitmediyse aynı olay bittiyse üniversiteyi boş verip hayatına yön vermen lazım. 1 2 sene sonra 19 sun, 1 yıl kaldı askerliğine.
18 sen zaten lisen bitmiştir. Üniversiteyi yine boş verip hayatını bu alana adıyorsun, 1 2 sene sonra 20 sin. Askerliğe gitmek zorundasın çünkü okul okumuyorsun. Ama bil bakalım bu çok 'kurumsal' firmalar senin bu askerliğine ne tepki verecek?

O yüzden o babacan adamın yanına git başla derim ben. Ya da 'biz bir aileyiz' 'kurumsal' firmalarından uzak dur.