serhatmorgan

Uzman
Uzaktan kumandalı arabalara sardım bu ara. Bütçeme göre kaliteli bir şey arıyorum ama bulamadım. Daha doğrusu buldum da hangi siteler güvenilir bilmiyorum. Özellikle drift üstüne bir araba arıyorum. Bütçem 4500 TL. Zorlamam gerekse bir 1000 TL daha çıkabilirim. Öneriler için teşekkürler şimdiden.

Uzaktan kumandalı arabalara sardım bu ara. Bütçeme göre kaliteli bir şey arıyorum ama bulamadım. Daha doğrusu buldum da hangi siteler güvenilir bilmiyorum. Özellikle drift üstüne bir araba arıyorum. Bütçem 4500 TL. Zorlamam gerekse bir 1000 TL daha çıkabilirim. Öneriler için teşekkürler şimdiden.
o bütçeye düz kumandalı araba alırsınız hocam. Kişiselleştirebilir bir araç için daha fazla lazım. RC araç istiyorsanız yardımcı olabilirim ama.

RC araç nedir hocam? Yeniyim, sadece merak saldım. Asfaltta ve evin içinde rahat gitsin yeterli, önerebilirsin.

RC araç nedir hocam? Yeniyim, sadece merak saldım. Asfaltta ve evin içinde rahat gitsin yeterli, önerebilirsin.
Normal kumandalı araçta basit bir motor, plastik aktarma organları (genelde 2 dişli ve arkadan itişli olur.) Aynı motoru servo yani sağa sola döndürmelik öne bir tane ve basit bir kontrolcü. Genelde 5-10 metre menzilleri vardır. Bataryalar 500mAh 7.4v kullanırlar. Birmilyoncularda sık sık görülür.
1743338687595.webp

RC araçlar ise daha çok kişiselleştirilebilir donanımları her şeye müsait araçlardır. Örnek görseldeki gibidir. (Görsel bana ait)
Gerçekçi süspansiyon sistemi, gerçekçi AWD ya da RWD aktarma organları (metal dişli ve aks gibi şeyler.) Daha güçlü motorlar ve batarya, Bildiğiniz araçlarda olan beyine benzer ESC sistemi. Alıcı ve 4 kanallı gibi kumandalar. Bu alıcılarda isterseniz far ledi neon ışıklandırma vs yapabilirsiniz. Tabii bu araçların maliyeti oldukça tuzlu ama bir RC araçtan alabileceğiniz maksimum zevki alırsınız.
Görseldeki araç AWD 550CX Offroad aracıdır. Eğer böyle bir araç düşünürseniz sarı sitede 2. el mevcut. Zira 0 almaya kalksanız 10'dan başlıyorlar.

WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 15.46.48_7342d2ca.webp
WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 15.46.49_dccc953e.webp

WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 15.46.49_f798aa42.webp

Ayrıca kumandalı aracı kişiselleştiremediğiniz için dağa taşa çıkamaz :/ Offroad lastikleri ya da onroad takamaz, yükseltemezsiniz. 5000 Ona vermektense bir tane toplayın ya da hazır alın.

aracımın linki böyledir, incelemeniz adına.

Not : 1/10 araçlar çok büyüktür. ATX formatında bir kasa kadar neredeyse. 28" monitör yanında ufak kalıyor.

Normal kumandalı araçta basit bir motor, plastik aktarma organları (genelde 2 dişli ve arkadan itişli olur.) Aynı motoru servo yani sağa sola döndürmelik öne bir tane ve basit bir kontrolcü. Genelde 5-10 metre menzilleri vardır. Bataryalar 500mAh 7.4v kullanırlar. Birmilyoncularda sık sık görülür.
Eki Görüntüle 136362
RC araçlar ise daha çok kişiselleştirilebilir donanımları her şeye müsait araçlardır. Örnek görseldeki gibidir. (Görsel bana ait)
Gerçekçi süspansiyon sistemi, gerçekçi AWD ya da RWD aktarma organları (metal dişli ve aks gibi şeyler.) Daha güçlü motorlar ve batarya, Bildiğiniz araçlarda olan beyine benzer ESC sistemi. Alıcı ve 4 kanallı gibi kumandalar. Bu alıcılarda isterseniz far ledi neon ışıklandırma vs yapabilirsiniz. Tabii bu araçların maliyeti oldukça tuzlu ama bir RC araçtan alabileceğiniz maksimum zevki alırsınız.
Görseldeki araç AWD 550CX Offroad aracıdır. Eğer böyle bir araç düşünürseniz sarı sitede 2. el mevcut. Zira 0 almaya kalksanız 10'dan başlıyorlar.

Eki Görüntüle 136365Eki Görüntüle 136366
Eki Görüntüle 136367

Ayrıca kumandalı aracı kişiselleştiremediğiniz için dağa taşa çıkamaz :/ Offroad lastikleri ya da onroad takamaz, yükseltemezsiniz. 5000 Ona vermektense bir tane toplayın ya da hazır alın.

aracımın linki böyledir, incelemeniz adına.

Not : 1/10 araçlar çok büyüktür. ATX formatında bir kasa kadar neredeyse. 28" monitör yanında ufak kalıyor.
Hocam bilgiler için teşekkürler öncelikle. Dediğin çoğu terime hakim değilim ama anlayabildim sanırım. Ben off-road değil de drift atmak için istiyorum daha çok. 2. el bir ilan atabilir misin bana drift atabileceğim? Ve kendim nasıl toplayabilirim?

https://shbd.io/s/v8h86JWv bu alınır mı mesela?

https://shbd.io/s/7c7EeGNY ya da bu.

Son düzenleme:
Hocam bilgiler için teşekkürler öncelikle. Dediğin çoğu terime hakim değilim ama anlayabildim sanırım. Ben off-road değil de drift atmak için istiyorum daha çok. 2. el bir ilan atabilir misin bana drift atabileceğim? Ve kendim nasıl toplayabilirim?

https://shbd.io/s/v8h86JWv bu alınır mı mesela?

https://shbd.io/s/7c7EeGNY ya da bu.
ilk attığın araç alınmaz baya bildiğin oyuncak araç.
Traxxsas olan güzel lakin o araç kişiselleştirilebilir değil ve üstündeki esc falan temu'dan alınma.

Ayrıca gördüğünüz araç sadece şase hocam motor falan dahil değil. O araba nerden baksanız 15.000TL.

Tekerlek yok motor yok ESC yok SERVO yok sadece arabanın şasesi ve kırık kepine 5000TL istiyorlar :D... Elimdeki aracı bütçenden verirdim açıkçası dönüştürüp kullanırdın. Çok zor 2. elden drift aracı.

sadece şaseler boş şase 3000-4000 tl hocam.
gerçek RC araçlar böyle görünüyor.

Kendin şöyle toplarsın, hazır motoru esc falan olan alacaksınız, amortisör ayarı yapacaksınız jant lastik takımı alacaksınız basacaksınız kep alacaksınız vs. Doğru düzgün 5-6ya bir RC araç alıp 1 daha mal edip hem drift hem onroad hem offroad bir araç sahibi olursunuz.

Mesela sahip olduğum offroad aracı drifte veya onroad'a çevirmek istersem bu tip lastiklerden faydalanabiliyorum.

Uygun bir anahtarı oluyor söküyorsun takıyorsun basıyorsun aracı devam yanla.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 21.41.53_af2280a7.webp
    WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 21.41.53_af2280a7.webp
    211,6 KB · Görüntüleme: 96
  • WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 21.41.53_fc3cdfdd.webp
    WhatsApp Görsel 2025-03-30 saat 21.41.53_fc3cdfdd.webp
    206,1 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme: