Bildiğiniz üzere kurumsal HDD 7/24 çalışmak için tasarlanıyor. Gen 5 SSD'ler de bayağı güçlü ama ömür biçersek hangisi daha iyi olur? Gen 5 SSD çok pahalı oluyor, bu yüzden sormak istedim.

Burada yapılan ölüm testini HDD'ye yapsak nasıl olur? @Recep Baltaş

Akla güzel geliyor. Hep SSD mi olacak, biraz HDD olsun :) İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğiniz üzere kurumsal HDD 7/24 çalışmak için tasarlanıyor. Gen 5 SSD'ler de bayağı güçlü ama ömür biçersek hangisi daha iyi olur? Gen 5 SSD çok pahalı oluyor, bu yüzden sormak istedim.

Akla güzel geliyor. Hep SSD mi olacak, biraz HDD olsun :) iyi sosyaller.

Kioxia zaten hiç güzel değil; aldım, pişman oldum. Kingston aldım; 1 yıldır sağlığı 100, mis gibi çalışıyor.

Soruya gelecek olursak SSD daha iyi; çünkü daha hızlı islemler yapar. HDD bayağı yavaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey SSD'yi soğutmaya bağlı fazla ısınmadan sıcaklığı sabit tutulursa her türlü dayanır. Okuma sorun değil ama yazma kısmına girmeden belirteyim. HDD ile SSD arasındaki fark at arabası ile modern araba gibidir.

Akla güzel geliyor. Hep SSD mi olacak, biraz HDD olsun :) iyi sosyaller.

Depolama amaçlı olarak HDD çok daha fiyat performans, hard disklerde de refurbished disklere denk gelme ihtimaliniz var, HDD alacaksınız düzgün satıcıları tercih ediniz.

Her şey SSD'yi soğutmaya bağlı fazla ısınmadan sıcaklığı sabit tutulursa her türlü dayanır. Okuma sorun değil ama yazma kısmına girmeden belirteyim. HDD ile SSD arasındaki fark at arabası ile modern araba gibidir.
Veri yedeklemek için Gen 5 SSD kullanmak bana abürt geliyor bir de. Çok pahalı. HDD daha uygun gibi.

Veri yedeklemek için gen 5 SSD kullanmak bana abürt geliyor bir de. Çok pahalı. HDD daha uygun gibi.

Daha uygun SSD alırım gen4 gene de HDD almam.

Depolama amaçlı olarak HDD çok daha fiyat performans, hard disklerde de refurbished disklere denk gelme ihtimaliniz var, HDD alacaksınız düzgün satıcıları tercih ediniz.

Evde HDD kalmadı PC'deki 2 depolama da SSD. Taşınabilir olanı da SSD'ye geçirdim 4 TB. Pcdeki de 1 ve 4 TB depolama var. Çok fazla HDD'den çektim kafa atma bozulma bundan dolayı asla HDD geçmem zaten hızıda kaç kat düşük bir şey atarken bile can sıkan durum.

Kioxia zaten hiç güzel değil; aldım, pişman oldum. Kingston aldım; 1 yıldır sağlığı 100, mis gibi çalışıyor.
NAND'ın mucidine kötü deyip yüzdesel sağlığa bakarak SSD'yi iyi sanmak... O da iyiymiş.

Ne sorun yaşadın da pişman oldun mesela?

Akla güzel geliyor. Hep SSD mi olacak, biraz HDD olsun :) İyi Sosyaller.

Gen5 SSD almayı planlıyorsanız kule gibi veya mini fanlı bir soğutucu da almanız lazım. Yoksa soğutamazsınız.
MPG X870E Carbon gibi anakartlar bile zor tutuyor.

Server vs. kurmayacaksanız SSD alın geçin. Soğutamam derseniz Gen4 alın.

XPG Mars var Gen5 olarak. 2TB versiyonu durduk yere veya Gaming Gecesi'nde 8.000TL'ye düşüyor. En ucuz ve mantıklı Gen5 SSD.

Gen5 SSD almayı planlıyorsanız kule gibi veya mini fanlı bir soğutucu da almanız lazım. Yoksa soğutamazsınız.
MPG X870E Carbon gibi anakartlar bile zor tutuyor.

Server vs. kurmayacaksanız SSD alın geçin. Soğutamam derseniz Gen4 alın.

XPG Mars var Gen5 olarak. 2TB versiyonu durduk yere veya Gaming Gecesi'nde 8.000TL'ye düşüyor. En ucuz ve mantıklı Gen5 SSD.
Soğutma ile alakası nedir?

Dolaylı yoldan alakası var diyelim.

Gen5 diskler çok yüksek hızlara çıktığı için paralel olarak çok yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Devamlı yüksek sıcaklıkta çalışması da diske zarar verebilir. O yüzden Gen5 disklere dev gibi soğutma takıyorlar. Ki soğutamadığında performans çok dengesiz hale geliyor. Sürekli inişli çıkışlı grafik görürsün. Sen nasıl işlemciyi soğutamadığında hızı kısıtlanıyor veya düşmeye başlıyorsa SSD de soğutulmadığında okuma/yazma yaparken performans sorunları gösteriyor.

Profesyonel iş yapmıyorsan Gen5 SSD'lere para vermek büyük saçmalık açıkçası. Gen4 diskler bile oyun bilgisayarı için fazlasıyla üst düzey.