AM5'e geç rahatla qma eğer oyun oynuyorsan uzun yıllar dediğin maximum 5-6 yıl sonra bir daha sistem değişmen gerekecek zaten.

Alması için en büyük neden bu zaten hocam.
Hocam tekrar sistem değiştirmeyeceğim. Son sistemim olacak. Sistem pes edene kadar kullanacağım. Zamanında 2003 yılında aldığım p4 bilgisayar var hala çalışıyor köşede :) fx5200 var hatta ekran kartı olarak.

İşlemci tarafında AMD bambaşka bir yere geldi, 7800X3D alın bakın keyfinize. Çekirdek lazımsa 7900X3D düşünebilirsiniz. Gönlünüz intel'e kayıyorsa 14700K'da güzel işlemci.

Witcher'ci sasirtmiyor yine. Senin sorun yaşamaman bir baskasinin yasamamasini saglamiyor maalesef. Bak bakayim son UC seneye kadar Intel kullananlar neler yasamis bir bak. Intel soba borusu yapiyor AMD ise bu yeni nesilde anakart konusunda sorunlu.

Hocam birçok foruma açtım konuyu gelen önerileri merak ediyorum.

Hocam benim de 14700K'ya açıkçası kafam çok gidiyor. Daha fazla çekirdek olayı olduğu için.

Çekirdeğin bir önemi yok. İntel işlemciler öyle bir TDP çekiyor ve ısınıyor ki inanamazsınız. Sözde ısınan işlemciler hep AMD diyorlar ama öyle bir şey yok. Hangi test videosunu açarsanız açın görürsünüz. O yüzden 14700k diyen arkadaşı ciddiye almayın. AM5 soket bir AMD alın. İleride hem değiştirme imkanınız olur hem az TDP ve düşük sıcaklık sebebiyle ömrü uzun olur.

Anakart siparişini verdim hocam. İşlemciyi 2. el alacağım. 7800X3D de karar kıldım. Anakart olarak: https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b650-gaming-plus-wifi.html aldım.

En iyisini yapmışsın.

Çekirdeğin bir önemi yok. Intel işlemciler öyle bir TDP çekiyor ve ısınıyor ki inanamazsınız. Sözde ısınan işlemciler hep AMD diyorlar ama öyle bir şey yok. Hangi test videosunu açarsanız açın görürsünüz. O yüzden 14700k diyen arkadaşı ciddiye almayın. AM5 soket bir AMD alın. İleride hem değiştirme imkanınız olur hem az TDP ve düşük sıcaklık sebebiyle ömrü uzun olur.

O sira maksimum 65W ceken islemcim. Kuzenin render sistemi Intel, oyun icin AMD. O kadar fark var ki TDP ve isinma konusunda.

Bende yeni bir sistem topladım uzun yıllar daha toplamam i7 14700K kullandım işlemci olarak çok memnunum.