Uzun yıllar sonra nizami antrenmana geri dönüş için program tavsiyesi

hargainbunter

Gelişen
İyi sosyaller.

Pandemiden bu yana sürekli sekteye uğrayan ve zamanla beslenme düzeni giderek karmakarışık hale gelen fitness hayatım sebebiyle pandemiden bu yana düzenli ağırlık kaldırmıyorum.

Hoş, kaldırdığım zamanlar da ne kadar bilinçli yaptığım tartışılır. Soytarı VG fenomenlerinin program kapıştırmasına kurban gidip dolapçı beygiri gibi program değiştiriyorduk.

10 tane nizami barfiks ve sayısının 30 ile 40 arasında olduğunu düşündüğüm tekrarda şınav çekebilmeme rağmen beslenmeye dikkat etmediğim için fiziğim patates durumda.

Şimdi ise tek yaşama ve antrenman için zaman ayırma problemimin ortadan kalktığı ve kendime maksimum zaman ayırabileceğim bir safhadayım.

Spor salonuna geri dönüşümü full body makine ağırlık şeklinde mi yoksa 5x5 gibi kas ve eklem koordinasyon gereksinimi yüksek, yüksek risk yüksek getiri programlarla mı yoksa başka bir şekilde mi yapmalıyım?

Teşekkürler.

1 ay Full body sonra PPL. Bu kadar basit.

Böyle bir şey yok. Biyolojide risk almak saçmalıktır. Risk alsan bile kazancı çok azdır.
Teşekkürler üstat.

Peki full body tamamen makine istasyonda mı olmalı ?

Deadlift, squat ve barbell bentover row gibi bileşik hareketlerin uygulanmasında fayda görüyor musunuz?

PPL'ye geçildiğinde nasıl devam etmeliyim?

Anladığım kadarı ile spor geçmişin var. İtiş çekiş tarzı gidebilirsin yada 3 gün gidip 1 gün dinlenme tarzıda gidebilirsin.
Göğüs + bicep
sırt+ omuz
bacak+triceps

tarzıda gidebilirsin sürekli program değiştirmeni önermem.

Peki Full body tamamen makine istasyonda mı olmalı?

Herhangi bir şeye tamamen bağlanmamalı. Makine&serbest ağırlık karışık olmalı.

Deadlift, squat ve barbell bentover row gibi birleşik hareketlerin uygulanmasında fayda görüyor musunuz?

Squat mantıklı ancak öbür hareketleri pek tavsiye etmem orta/yüksek ağırlıkta. Bel sağlığı daha önemli.

PPL'ye geçildiğinde nasıl devam etmeliyim?

Doğrudur hocam.

Fakat dediğim gibi barbell ile yapılan bileşik hareketlerde özellikle geçmişte squatta bel ağrısı yaşıyordum zaman zaman.

Formda en ufak bir hatanın getireceği incinme & sakatlık ihtimalini risk almak istemiyorum.

Çalıştığım salonda hoca ve formu kontrol edebilecek insan olmadığı için de videolardan bakarak anlayabilmem epey zor oluyor.

Göğüs + bicep.
Sırt+ omuz.
Bacak+triceps

En önermediğim programdır bu. Pazartesi biceps çalışıldı diyelim salı gene sırt hareketlerini yaparken biceps çalışacak tam iyileşmeden. Aynı şey göğüs ve omuz içinde geçerli.

En önermediğim programdır bu. Pazartesi biceps çalışıldı diyelim salı gene sırt hareketlerini yaparken biceps çalışacak tam iyileşmeden. Aynı şey göğüs ve omuz içinde geçerli.
Bunu yapan çok adam var maalesef hocam. Pazartesi biceps çalışıp salı günü yorgun kollarla sırt çalışmak çok mantıksız.

Güray Aydın hipertrofi programını önerebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…