ExellionTR

Başarılı
VakıfBank için kredi kartı önerir misiniz, seçenek çok olduğu için karar veremedim. Hangisini almak mantıklı olur? Mümkünse yıllık aidat olmasın istiyorum. O da sanırım bir Express Card'da yokmuş. Günlük rutin alışverişlerimde ( gıda, sigara, yakıt vs. ) ve taksitli alışveriş için kullanacağım.

İş Bankası Maximum gayet iyidir. Ama kredi kartlarında şöyle bir uyanıklık yapıyor bankalar. Evet aidat olmadan veriyorlar, lakin indirimler avantajlar olmuyor içerisinde. Yani kısacası güzel avantajlar istiyorsan, aidat ödemen lazım deniliyor.

Hiç almasanız ihtiyaç yok ise, çok daha iyi olur aslına bakarsak. Kredi kartını çok bilinçli kullanmadığınız sürece, insanı yoruyor. Hiç geri ödenmeyecek gibi insan harcamak istiyor bazen, o yüzden dedim.

İş Bankası maximum gayet iyidir. Ama kredi kartlarında şöyle bir uyanıklık yapıyor bankalar. Evet aidat olmadan veriyorlar, lakin indirimler avantajlar olmuyor içerisinde. Yani kısacası güzel avantajlar istiyorsan, aidat ödemen lazım deniliyor.

Hiç almasanız ihtiyaç yok ise, çok daha iyi olur aslına bakarsak. Kredi kartını çok bilinçli kullanmadığınız sürece, insanı yoruyor. Hiç geri ödenmeyecek gibi insan harcamak istiyor bazen, o yüzden dedim.

Yanıtınız için teşekkürler. Ziraat Bankası'nın kredi kartını kullanıyorum halihazırda, yakında kapatacağım, VakıfBank aynı zamanda maaş hesabım olduğundan oradan almak istemiştim. İş Bankası veya diğer bankalarda hesabım yok. Bütçemden fazlasını da harcamıyorum, her zaman dikkat ediyorum ama dediğim gibi taksitli alışveriş, araç kiralama, şehir dışında konaklama gibi durumlarda kredi kartı çok lazım oluyor. O nedenle almışken VakıfBank'tan bir kredi kartı alayım diyorum. Uçakla seyahat etmiyorum. Puan, mil vs. biriktirmek gibi bir derdim de yok. Findeks puanımın da yükselmesini istediğim için bir süre kredi kartı kullanımına geçeceğim.
Dediğiniz gibi aidatsız kartların pek bir esprisi olmuyorsa Worldcard gibi bir kart almam daha iyi olacaktır, onun da yıllık ücreti 500 ₺ civarıydı sanırım.

Vakıfbank kredi kartlarında yıllık aidat vardır. Enpara kredi kartı öneririm. Son olarak bir şey demek gerekirse sadece tavsiye olarak tabi siz bilirsiniz gene bence Kredi kartına bulaşmayın.

İş Bankası Maximum gayet iyidir. Ama kredi kartlarında şöyle bir uyanıklık yapıyor bankalar. Evet aidat olmadan veriyorlar, lakin indirimler avantajlar olmuyor içerisinde. Yani kısacası güzel avantajlar istiyorsan, aidat ödemen lazım deniliyor.

Bence enpara kredi kartında güzel kampanyalar var ama enpara banka kartında çok nadir oluyor tabi.

Sadece o da değil 7/24 para transferi ücretsiz vb şeyler de var.

Enpara'da taksit olayı nasıl işliyor peki? Örneğin aşağıda Amazon'daki bir ürünün taksit kısmına geldim. Enpara, Finansbank vs. bir ibare göremiyorum ama Bankkart veya Worldcard gözüküyor. Enpara kredi kartıyla bu ürünü veya buna benzer ürünleri taksitli nasıl alabilirim? Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Alışverişlerimde taksit olmasına ( mümkünse vade farksız ) öncelik veriyorum ve varsa mutlaka değerlendiriyorum. Bu şekilde vade farksız taksit imkanlarını kullanarak 2 defa sıfırdan sistem topladım, konaklamalarımda kullandım vs.

Screenshot_1.webp

Son düzenleme:
Bence Garanti, Yapı Kredi ve İş Bankası’nın kartlarına bakın. Tüm kartlarla taksitli alışveriş yapabilirsiniz ama ücretsiz kartlarla puan kampanyalarından yararlanamazsınız. Ayrıca Vakıfbank kartları worldcard olmasına rağmen worldcard geçen her yerde taksit yapmaz.

Bence garanti, Yapı Kredi ve İş Bankası'nın kartlarına bakın. Tüm kartlarla taksitli alışveriş yapabilirsiniz ama ücretsiz kartlarla puan kampanyalarından yararlanamazsınız. Ayrıca VakıfBank kartları Worldcard olmasına rağmen Worldcard geçen her yerde taksit yapmaz.

Hocam Worldcard ile çok fark olacaksa İş Bankası ile gidebilirim bunların arasında. Nays var el altında zaten olmadı hesap da açarım. Maaş hesabım vakıfta olduğu için kartı da oradan alıp geçeyim diyordum. Hangi kredi kartını tercih etmeliyim?

Ayrıca Vakıfbank kartları worldcard olmasına rağmen worldcard geçen her yerde taksit yapmaz.

burayı biraz daha açar mısınız hocam size zahmet.