Sadece başlık için cevap vermem gerekirse, sana vakti olmayanın başkasına yılları vardır. Ama kişisel olarak derdimiz vakit ise eğer ben uyku problemi olan insanların vakit kavramının olmadığını, öğleden sonra uyanıp güneşi bile görmeden zaten gün bitti diyerek mentalini yıkmasına bağlıyorum. Geri kalan konuda da uyku dışında planlı programlı olanların vaktinin olmadığını düşünmüyorum. Günümüzde her şey teknoloji sayesinde çok hızlı. Buluşmalara yürüyerek gitmek yerine metro ile yarım saatte buluşma konumunda bulunuyorsak ve kaybettiğimiz süre yarım saat ise mezarlar vaktini boşa geçirmiş insanlarla dolu demektir. Yıl sonunda hep kendime derim ki günde 10 sayfa kitap okusaydın bugün 3650 sayfa uzunluğunda belki 10 kitap bitirmiş olacaktın. Fakat gözümü açmamla güneşin batıp gece olması, ya da şu oyunda iki dakika geçireyim demek, arkadaşların hadi kafede oturalım demesi ve günün kapanışı... Hayat çok hızlı. Özellikle de 20'li yaşlardan sonra tutamıyorsun. Çocukken 20'li 30'lu yaşta insanların "ya zaman çok hızlı geçiyor" muhabbetine gülerdim zaten 30 yıl yaşamışsın derdim içimden ama boşa giden bir ömür olunca insan üzülüyor bazen.