Çözüldü Valorant hiçbir şekilde açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cash20

Gelişen
İyi sosyaller,

Bu akşam değişik bir şekilde Valorant açılmamaya başladı. Hani hata falan da vermiyor. Valorant simgesini açınca, yönetici olarak açsam bile, hiçbir tepki olmuyor. Arada Riot Games yazısı geliyor ekrana, ama 3 saniye sonra gidiyor yine bir tepki yok. Hiçbir şey açılmıyor. Görev Yöneticisi'nden baktığımda da Valorant'ı göremiyorum. Sadece Riot Client aktif. Fakat ona da girmiyor. Dün akşam saatlerinde bir sorun olmadan girebiliyordum. Fakat akşamdan sonra sorun yaşamaya başladım.

Bunlara ek olarak Riot Client'de açılmıyor. Oyunu kaldırıp tekrar yükleyeceğim sırada Client normal bir şekilde açılıyor. Oyun kuruluyor. Sonra oyuna bir kere girip çıktıktan sonra ne Client ne de oyun hiçbir şekilde tekrar açılmıyor, hata olmadan.

1. Yönetici olarak başlattım.
  2. Yeniden başlattım.
  3. Hizmetler kısmından Vanguard'ı aktif ettim.
  4. Vanguard'ı sildim.
  5. Valorant'ı 3 kez komple silip tekrar yükledim.
  6. Windows Defender kapalıydı, açtım, tekrar kapattım.
  7. Güvelik duvarı izinleri vardı, kaldırdım tekrar ekledim.
  8. Hizmetlere 'vgc' yazıp aktifken kapatıp tekrar aktif ettim.
  9. Uyumluluk modunu Win 8 yaptım.
  10. Ekran kartı sürücümü DDU ile kaldırıp tekrar kurdum.
Fakat hiçbiri işe yaramadı.

Bilgisayarımdaki başka kullanıcı hesabımda oyun açılırken, kendi ana ve admin hesabımda bu sorunları yaşıyorum.
Sorun nedir acaba?

Çözüm
Herkese mesajları için teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızın hepsini denememe rağmen bir fark olmadı.

Sorunumu çözdüm:
Dosyalarımı hard diskimde muhafaza edip SSD'ye sıfırlama yaptım, Windows 10 sıfırlama seçeneği sayesinde. Sonra sıfırdan kurulum yaptım ve şu an bir sorun yok.
Basite kaçtım belki ama sonuçta çözüm çözümdür :)
Konu kilitlenebilir.
Hocam, bu videonun 2:35 dakikasında başlayan çözümü deneyebilir misiniz? Belki yardımcı olur.

Diğerlerini denediğiniz için "dener misiniz" demiyorum, gerek yok.

Bu sorun tahminimce "veri yürütme engellemesi" ile aynı fakat bu çözüm bu oyunda işe yarar mı bundan emin değilim.

Bilgisayarım sağ tuş tıklayın/özelliklere basın/gelişmiş sistem ayarlarına tıklayın/performans (ayalar kutucuğuna) tıklayın/veri yürütme engellemesine tıklayın sonra oradan ikinci butona tıklayın ve ekle diyerek, Valorant'ın exe dosyalarını oraya eklemeye çalışın (ama büyük ihtimalle hata verecektir), ekledikten sonra "uygula/tamam" deyip bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu çözüm eski oyunlarda işe yarardı ama Valorant'da işe yaramayacaktır (dediğiniz de hata verecektir). Eğer hata verirse "iptal" et deyip kaldığınız yerden devam edebilirsiniz, herhangi bir sorun olmaz.

Arkadaşlarımızın dediği gibi "TPM 2.0" modulü meselesi (Riot bunu zorunla hale getirdiğini ya da getireceğini söylemişti) aktif hale getirildiyse, o modülü aktif etmeden sorunu çözmek zor olacaktır diye düşünüyorum (teoridir, kesinlik yoktur).

Herkese mesajları için teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızın hepsini denememe rağmen bir fark olmadı.

Sorunumu çözdüm:
Dosyalarımı hard diskimde muhafaza edip SSD'ye sıfırlama yaptım, Windows 10 sıfırlama seçeneği sayesinde. Sonra sıfırdan kurulum yaptım ve şu an bir sorun yok.
Konu kilitlenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sorunumu çözdüm:
Konu kilitlenebilir.
Tabii ki de format önerebilirdik ama önce çözebileceğimiz yöntemlere yöneliyoruz. Format son çözüm. Sorununuzun çözülmesine sevindim.

Hastasıyız böyle konuların. Sorununuzu çok güzel anlatmışsınız.
CMD'yi yönetici olarak başlatıp;
sfc /scannow yazıp onarır mısın? Sadece hesabı etkileyen bir virüste bulaşmış olabilir. Güçlü bir virüs programı ile tam tarama yapmayı deneyin, yine olmazsa sistem geri yükleme yapıp tekrar denemeni tavsiye edeceğim.
Bu arada ekran kartının son sürümünü kurdunuz değil mi?
Her soruna yine şu çözüm yöntemini dene diyenleri görmek şaşırtmadı. Hocam vazgeçin artık ezber bilgilerden.

Tabii ki de format önerebilirdik ama önce çözebileceğimiz yöntemlere yöneliyoruz. Format son çözüm. Sorununuzun çözülmesine sevindim.

Her soruna yine şu çözüm yöntemini dene diyenleri görmek şaşırtmadı. Hocam vazgeçin artık ezber bilgilerden.
Aha geldi büyük resmi görebilen üst akılın yazdığı bir mesaj. Ne yalan söyleyeyim bu muazzam tespitin sayesinde tongaya mı düştüm diye irkildim, soğuk terler döktüm.
Ardından sırf laf olsun diye yazdığını görmek beni tatmin etti.
Çözülmüş bir konuya sonradan bu kadar heyecana gerek yok. Bekliyorum konu sahibinin yazdığı çözüm dışındaki çözüm yöntemlerini, bilgi birikiminden faydalanmak isterim.

Aynen öyle, @Learnof cevap verebileceğin bir şey olamayınca basarsın kahkaha ifadesini. Ben de öyle düşünmüştüm.

Son düzenleme:
Aha geldi büyük resmi görebilen üst akılın yazdığı bir mesaj. Ne yalan söyleyeyim bu muazzam tespitin sayesinde tongaya mı düştüm diye irkildim, soğuk terler döktüm.
Ardından sırf laf olsun diye yazdığını görmek beni tatmin etti.
Çözülmüş bir konuya sonradan bu kadar heyecana gerek yok. Bekliyorum konu sahibinin yazdığı çözüm dışındaki çözüm yöntemlerini, bilgi birikiminden faydalanmak isterim.

Aynen öyle, @Learnof cevap verebileceğin bir şey olamayınca basarsın kahkaha ifadesini. Ben de öyle düşünmüştüm.
Cevap verememezlik değil dostum. Her şeye alakasız öneri verenlere bir şey anlatmaktan çok yoruldum ve sohbeti kestim. Yazdıkların beni gerçekten çok güldürdü. Bir şey hakkında hemen ezberden CMD'ye iki kod yazıp düzeltmek değil de daha farklı fikirler ve yöntemler bulduğunda bu konuyu tekrardan tartışabiliriz.

Cevap verememezlik değil dostum. Her şeye alakasız öneri verenlere bir şey anlatmaktan çok yoruldum ve sohbeti kestim. Yazdıkların beni gerçekten çok güldürdü. Bir şey hakkında hemen ezberden CMD'ye iki kod yazıp düzeltmek değil de daha farklı fikirler ve yöntemler bulduğunda bu konuyu tekrardan tartışabiliriz.
Adam yazdığım kodu yazınca onarım yaptığını söyledi. Tekrar edilen yöntemler çözüm de olur aynı zamanda ki bu yüzden ezber olur. Bilgi birikimlerinden faydalanmak isterim. Çözüm yöntemlerini bizimle de paylaş lütfen.

Edit: Mesajlarına şimdi baktım da benim senden değil, senin benden öğrenecek şeylerin varmış. Bu konuya yazdığın ilk mesajı bile buraya soran birine göre fazla iddialısın.
Cevap verememene şaşmamalı, okey...

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt