Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! 🇹🇷
Büyük Taarruz’un ve milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz.

Merhabalar dostlar. Bugün indirdiğim Valorant Mobile oyununun incelemesini yapmak istedim. Öncelikle oyunun Çin ve Tencent yapımı olduğu çok belli oluyor. Oyunda sadece Çince olduğu için görselleri Google Translate aracılığıyla çevirdim.

Ana Sayfa Ve Diğer Sayfalar​

Çoğu yer PUBG gibi tasarlanmış ve yenilenmiş. Ana mağazayı bulamadığım için görsellerini koyamadım.

Ana sayfa benim hoşuma gitti, amacı sadece oyun oynamak olan kişilerin her şeye ulaşabileceği bir arayüz taşarlamışlar. Lakin ana sayfa ve diğer tasarımlar "Ben Çin yapımı bir oyunum." diye bağırıyor.
anasayfa.webp

Silahlar Sayfası​

Silahlar sayfası hakkında pek yorum yapmaya gerek yok. Tek eklenen özellik sağ üstte profiller var, o profillere göre özel skinler koyabiliyorsunuz.

skinler listesi.webp

Battle Pass​

Battle Pass sayfası klasik mobil video oyunu olarak tasarlanmış bence gayet güzel ve şık bir tasarım olmuş. Sadece kırmızı ve beyaz arasında çok sert bir geçiş yapılmış. Çoğu tasarım Çin kültürüne göre yapılmış.
battlepass.webp

Skin Paketleri​

Oyunda en çok kullanılan skinler paket olarak gelmiş. Gözlemlerime göre çoğu kişi bu paketlerden satın almış, oyunda skin kullanımı yoğun.

skin paketleri.webp

Lobi Ve Özel Oda Sayfaları​

İlk öncelikle belirtmek isterim ki oyunda PC'de olmayan çok fazla özellik var. Bu özellikler ileride PC versiyonuna gelebilir.

Lobi Ve Oyun Modu Seçme​

Lobi tasarımı benim hoşuma gitti. Sol altta; sohbet, sesli sohbete ve hızlı yanıtlar mevcut. Sağ alttan oyun modlarına erişilebilirken aynı zamanda harita seçilebiliyor.

oyun başlatma ekranı.webp

harita seçmer.webp

oyun modu seçme.webp

Özel Oda Sistemi​

Özel odalarda bot ekleme gibi özellikler var. Ne kadar arasamda PC'de olan hileler kısmını bulamadım. Ayrıca insanların oluşturduğu özel odalar herkese açık bir listede listeleniyor.
Özel oda tasarımını mobil bir oyuna benzetmem gerekirse Brawl Stars tasarımıyla %50 benzediğini belirtebilirim.

özel oda.webp

özel odalar.webp

brawl stars özel oda.webp

Ranklar​

Rank sistemi pek hoşuma gitmedi. Ranklar 3 seviye olması gerekirken 5'e kadar uzatılmış.

rank bölümü.webp

Eğitim/Görevler Merkezi​

Oyunu öğrenmeniz amacıyla bazı görevler mevcut. Bunları yaparak basit ödüller alabilirsiniz.

eğitim merkezi.webp

Ajanlar Sayfası​

Ajanlar sayfası gayet basit ve şık bir tasarıma sahip. Ajanların özelliklerini görmek sağ alta ayrı bir sayfa koyulmuş.

ajanlar lsitesi.webp

Oyun İçi Görseller​

Ajan Seçme​

Ajan seçme kısmı eski PC sayfasıyla aynı tasarıma sahip. Kaydırılabilir bir şekilde tasarlanmış.

ajan seçme ekranı.webp

Yüklenme Sayfası​

Oyunda kullanıcılar QQ veya WeChat profil fotoğraflarını kullanabiliyorlar. Tasarım League Of Legends'a benzetilmiş.

oyun giriş ekranı.webp

Oyun İçi Görüntüler​

Kontrol Tuşları Ve Başlangıç Noktası​

Kontrolleri Call Of Duty Mobile gibi tasarlamışlar. Oyun içi haritalar, karakter tasarımları tamamen aynı. Sanki bir emülatörde oynuyor gibi hava veriyor.

oyun içi görüntü.webp

Silah Satın Alım Sayfası​

Silahları almak için 2 kez tıklamak gerekiyor. Bunun sebebi sanırım yanlışlıkla satın alım yapmamak için.

satın alım ekranı.webp

Silahları önerilen paketler olarak da satın alabiliyoruz.

önerilen satın alımlar.webp

Diğer Oyun İçi Görüntüler​

pho alev duvarı.webp

sidelar 1.webp

sidelar 2.webp

Oyun Hakkında Genel Görüşlerim​

Oyunu henüz kimse oynamayı beceremediği için pek zevk alamasakta alıştıkça keyifli hale geliyor. Oyunun Çinliler tarafından yapıldığı tasarımlardan dolayı aşırı belli oluyor. Yeni eklenen görevler sayfası çok karışık olduğu için çözemedim, bu sebeple de konuya eklemedim.

Aim Assist mevzusu oyunu daha eğlenceli hale getiriyor. Spray atmak kolay, uzağa ateş etmek, One-tap atmak çok zor. Oyun henüz beta sürümünde olduğu için bunlar düzeltilir diye tahmin ediyorum.

Sunucular sadece Çin'de olduğu için ping 100-200 arası değişiyor. Oyun zevkini çok olmasada biraz düşürüyor. İnsanlar iyi oynasa muhtemelen asla zevk alamazsınız.

Karakterlerin skillerinin tasarımlarında, daha doğrusu renklerinde değişiklik var. (Phoenix örneği görsellerde bulunmaktadır.)

Oyuna erişmek Çin'de değilseniz çok zor. Eğer yoğun istek gelirse onun içinde ayrı bir konu yapabilirim.

Benim gözden kaçırdığım, sizin merak ettiğiniz şeyler varsa yazarsanız konudaki eksikleri gidermiş oluruz. Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• maç tekrarı.webp
    maç tekrarı.webp
    998,8 KB · Görüntüleme: 43
  • grafik ayarları.webp
    grafik ayarları.webp
    294,3 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör: