xiwich

Çalışkan
Valorant'ta oyunu oynarken stutter sorunu yaşıyorum. Normalde 200-250 FPS arası oynarken 3-4 saniyeliğine FPS'im 10'a düşüyor ve eski haline dönüyor. Şu an sadece Valorant'ta oluyor ama diğer oyunlarda da olacağına eminim.

Bir önceki konumda mavi ekran hatasıyla alaklıydı denetim masasından->güç seçenekleri->(kendi güç planım) plan ayarlarını değiştir->gelişmiş güç ayarları->işlemci güç yönetimi->en yüksek işlemci durumu o ayar %100ken throttling yaptığı için mavi ekran yiyordum. Onu 99'a çekmem söylendi yaptım ve düzeldi ama bu sefer stutter başladı önceden yoktu (o ayarla mı alakalı bilmiyorum)

Sistemim ASUS TUF gaming A15 FA506II 2021 (tüm sürücülerim ve BIOS'um güncel)
AMD Ryzen 5 4600H.
GTX 1650 Ti.
8x2 GB 3200 MHz RAM (bir tanesini kendim alıp taktım laptopu ilk aldığımda.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızda mavi ekran yiyorsanız ısınma kaynaklı, bilgisayarınız aşırı ısınıyor hatta o kadar ısınıyor ki temel frekansını dahi koruyamıyor demektir. %99 yapınca siz turbo frekansa çıkmasını engellemiş oluyorsunuz, temel frekans çok verimli olduğu için bilgisayar çok az ısınıyor çok performans kaybı olmadan. Ama %99 yapsanız da anlık takılacak kadar yaşıyorsanız bilgisayarınızın bakıma ihtiyacı olabilir.

OCCT(CPU için) ve FurMark(GPU için) gibi testlerle bilgisayarınızın ısındığını doğrulama şansınız var mı? Anlattıklarınıza göre bilgisayarınızın kendini soğutmamasından gibi duruyor ama başka sebebi de olabilir. Isınmadan emin olalım ki sorun başkaysa anlayabilelim. Eğer dediğiniz gibi mavi ekran aldıysanız işlemcinizin OCCT veya Prime95 gibi bir testte 100% ayardayken gene mavi ekran vermesi gerekir.

Bilgisayarınızda mavi ekran yiyorsanız ısınma kaynaklı, bilgisayarınız aşırı ısınıyor hatta o kadar ısınıyor ki temel frekansını dahi koruyamıyor demektir. %99 yapınca siz Turbo frekansa çıkmasını engellemiş oluyorsunuz, temel frekans çok verimli olduğu için bilgisayar çok az ısınıyor çok performans kaybı olmadan. Ama %99 yapsanız da anlık takılacak kadar yaşıyorsanız bilgisayarınızın bakıma ihtiyacı olabilir.

OCCT(CPU için) ve FurMark(GPU için) gibi testlerle bilgisayarınızın ısındığını doğrulama şansınız var mı? Anlattıklarınıza göre bilgisayarınızın kendini soğutmamasından gibi duruyor ama başka sebebi de olabilir. Isınmadan emin olalım ki sorun başkaysa anlayabilelim. Eğer dediğiniz gibi mavi ekran aldıysanız işlemcinizin OCCT veya Prime95 gibi bir testte 100% ayardayken gene mavi ekran vermesi gerekir.

Sanırım ekran kartının sürümüyle alakalı. 581 versiyonundaydı 577'ye çektim ve düzeldi gibi duruyor.