bugraaaa

Çalışkan
Arkadaşlar Valorant'la ilgili 10 tane sorunu çözdüm bunu çözemiyorum. Bir kere daha olmuştu ve nasıl çözdüğümüde hatırlamıyorum. Sistemim:
  • R5 7500F
  • 4070s

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Valorant'la ilgili 10 tane sorunu çözdüm bunu çözemiyorum. Bir kere daha olmuştu ve nasıl çözdüğümüde hatırlamıyorum. Sistemim:
  • R5 7500F
  • 4070s
Valorant'taki takılma sorununu çözebilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Grafik Ayarlarını Kontrol Et:
- Oyunda grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Özellikle Aygıt Ayarları'nda "Görüntü" bölümündeki ayarları Minimum veya Düşük olarak ayarlayın.

2. Sürücüleri Güncelle:
- Grafik kartı sürücülerini güncelleyin. NVIDIA'nın veya AMD'nin resmi sitesinden en son sürücüleri indirip kurun.

3. Arka Plan Uygulamalarını Kapat:
- Oyun oynarken gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın. Görev Yöneticisi'ni açarak gereksiz uygulamaları sonlandırabilirsiniz.

4. Ağ Bağlantısını Kontrol Et:
- İnternet bağlantınızı kontrol edin. Wi-Fi yerine kablolu bağlantı kullanmak daha stabil olabilir.
- Ping testi yaparak sunucu bağlantınızı kontrol edebilirsiniz.

5. Oyun Dosyalarını Doğrula:
- Valorant'ın dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin. Riot Games’in istemcisinde dosyaları doğrulayacak bir seçenek olmalı.

6. Rahatsız Edici Yazılımları Kaldır:
- Antivirüs veya güvenlik yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakıp oyunu yeniden deneyin. Bazı güvenlik yazılımları oyunun performansını etkileyebilir.

7. Güç Yönetimi Ayarlarını Değiştir:
- Bilgisayarınızın Güç Ayarları'nda ‘Yüksek Performans’ modunu seçin.

8. Isı ve Soğutma Kontrolü:
- Bilgisayarınızın ısısını kontrol edin. Yüksek sıcaklıklar, performans sorunlarına yol açabilir. Temizlik yapmayı düşünün.

9. Monitör Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Monitörünüzün yenileme hızı ayarlarını kontrol edin. Oyun içerisindeki ayarlar ile uyumlu olduğundan emin olun.

10. En Son Güncellemeleri Kontrol Et:
- Valorant’ın ve Riot Games’in en son güncellemelerini kontrol edin. Güncel olmayan bir oyun, hatalara yol açabilir.

Bu adımları izleyerek takılma sorununu çözebilirsin. Eğer hala sorun yaşıyorsan, daha fazla teknik bilgi verebilirsin.