Cengiz

Uzman
Nihayet Valorant'a Unreal Engine 5 güncellemesi geldi. FPS artışı yaşadınız mı veya düştü mü? Tüm düşündüklerinizi buraya yazabilirsiniz.

Ben biliyordum zaten. Hem yeni motora geçeceksiniz, hem 21GB güncelleme(bazı kaynaklarda 45 diyordu bende 21 yaptı) vereceksiniz. Hem de FPS artacak(!). Yemezler. Ha yeni nesil sistemlerde kararlılık güncellemesiyle FPS artabilir ama benim gibi i5 2. nesil kullananlar ve diğer eski nesil kullanan kullanıcılarda FPS ciddi düştü.

FPS artışı mevcut. Tek sorun FPS drop. O da shader cache kaynaklı bir problem. 1-2 maç attıktan sonra düzeliyor.

Ben biliyordum zaten. Hem yeni motora geçeceksiniz, hem 21GB güncelleme(bazı kaynaklarda 45 diyordu bende 21 yaptı) vereceksiniz. Hem de FPS artacak(!). Yemezler. Ha yeni nesil sistemlerde kararlılık güncellemesiyle FPS artabilir ama benim gibi i5 2. nesil kullananlar ve diğer eski nesil kullanan kullanıcılarda FPS ciddi düştü.

Eski sistemler için hiç iyi değil ama günümüzde giriş-orta arası diyebileceğimiz, Valorant'ta 300 400 fpsleri gören sistemlerde bile droplar ve FPS azalması oldu. Bu FPS artışı anca dediğiniz gibi RTX 4080-5090 gibi üst düzey sistemlerde olur.

UE5, i5 2xxx gibi yetersiz ve güçsüz işlemcili sistemlere oyun portlansın diye kullanılmaz.

İsyan etmek yerine paranız varsa sisteminizi yenileyin hocam.

FPS'im eskisi ile aynı. Drop yemiyorum. UI keskinleşmiş sanki ya da bana öyle geldi. Tek iyi yanı az alan kaplıyor.

Bazı yerlerde bariz şekilde UI değişimi var. Kötü olmamış açıkçası.