Arada başka oyunlara yönel stres atmak için, Valorant'ta hem stres oluyon hem para kaybediyon mantıklı bir yanı yok hikayeli oyunlar oyna ya da dizi film izle. Günde kaç el oyun atıyorsan oyun sayını azalt arada bir mola ver.

Hesapta bir tane skin olsun diye RGX vandal almıştım ancak alınca sürekli pazarı kontrol etmeye başladım. Şu gelse alırım bu gelse alırım diye diye her gece pazarın yenilenmesini bekliyordum, bekliyorum. Bir tane skin alırım diye çıktığım yolda sayısız skin aldım. Hem de bu 1 hafta içinde. Yaklaşık 5000 TL yatırdım bağımlı oldum bildiğiniz. Bu bağımlılıktan nasıl kurtulacağım yahu?
Hocam sizin durumunuz yine iyiymiş ya...

riot satın alma geçmişi.webp

Pişman değilim. Steam ve Epic Games hesaplarımdaki harcamalarım bile bundan daha yüksek olabilir. Yoğun iş temposu içinde arada bir oynadığım bilgisayar oyunları, spor yapmak, kitap okumak, film/dizi izlemek, sevgilimle vakit geçirmek ve arkadaşlarımla sosyalleşmek dışında pek aktivitem yok. Bu yüzden 2020'den beri oynadığım bu oyuna harcadığım 9.000 TL, bana fazla gelmiyor. Ancak şunu netleştirmek isterim: 1 haftada 5.000 TL’lik bir harcama hiçbir zaman yapmadım. Belki bu rakamı biraz abartmış olabilirsiniz. (Benim Valorant harcamalarım, oyunun ilk yayınlandığı günden itibaren aşama aşama gerçekleşti.)

Son düzenleme:
Yazık etmişsin. O paraya kendi sisteminde ve setupunda çok çok değişiklikler yapabilirdin. 15 tane TL-C12C-S fan alabilirdin. Bir Wraith W75 klavyen olabilirdi. 1500-2000TL'ye monitör kolu alabilirdin. Dikey ekran kartı zamazingoları var. Hoşuna giderse onlardan yine alabilirdin. Sistemin nasıl bilmiyorum ama 5000 liraya sıfır veya ikinci elde gayet güzel performans veren işlemciler var. Bir 32 GB RAM ekleyebilirdin muhtemelen. Biraz daha koyup 2 TB KC3000 alabilirdin. Şimdilik aklıma bunlar geldi.

Hesabının ve aldığın her şeyin dijital bir kiralama olduğunu unutma. Bir gün indirdiğin bir müzik programı, mouse programı vs. hesabının banlanmasına neden olacak ve sen hiçbir şey yapmayacaksın.
Şimdi sana soruyorum senin olmayan bir hesap ve hilelerin, smurflerin cirit attığı bu oyuna hâlâ para mı yatıracaksın ?
Bütün değerlerine sövüldüğünde ve sende anlık bir öfkeyle karşılık verdiğinde hesabın giderse yatırdığın bütün paralar riot kasasında kalacak ve ertesi gün gelip yine Techolay'a konu açacaksın :
" Hesabımı haksız yere banladılar nasıl geri alırım"