Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8bankai

Uzman
Monitörüm 100Hz Valorant'ta 400-500 arası bir FPS alıyorum fakat monitör bana kasıyormuş hissiyatı veriyor. Ancak V-Sync açınca kasma hissi vermiyor. Neden olabilir acaba?

Çözüm
V-Sync açınca oyun içi FPS değeriniz monitörünüzün HZ değerine sabitlenir yırtılmalar önlenir. Kasma hissiyati tahminimce yırtılmadan kaynaklanıyor olabilir size göre.
Nasıl bir kasma hissiyatı yaşıyorsunuz?
Örnek: Takılmalar oluyor, ekran yırtılıyor, anlık donmalar yaşanıyor, gecikme oluyor vs vs.
V-Sync açınca oyun içi FPS değeriniz monitörünüzün HZ değerine sabitlenir yırtılmalar önlenir. Kasma hissiyati tahminimce yırtılmadan kaynaklanıyor olabilir size göre.
Örnek: Takılmalar oluyor, ekran yırtılıyor, anlık donmalar yaşanıyor, gecikme oluyor vs vs.

Artı -1 Eksi
Çözüm
Monitörüm 100Hz Valorant'ta 400-500 arası bir FPS alıyorum fakat monitör bana kasıyormuş hissiyatı veriyor. Ancak V-Sync açınca kasma hissi vermiyor. Neden olabilir acaba?
Ben de aynı durumu 60Hz monitörümde yaşıyordum dediğiniz şekilde düzeliyordu.

V-Sync açınca oyun içi FPS değeriniz monitörünüzün HZ değerine sabitlenir yırtılmalar önlenir.
Katılıyorum, durumun açıklaması bu olabilir.

V-Sync açınca oyun içi FPS değeriniz monitörünüzün Hz değerine sabitlenir yırtılmalar önlenir. Kasma hissiyati tahminimce yırtılmadan kaynaklanıyor olabilir size göre.

Bendeki sorun sanırım ekranın yırtılması.

Ben de aynı durumu 60Hz monitörümde yaşıyordum dediğiniz şekilde düzeliyordu.

Katılıyorum, durumun açıklaması bu olabilir.

Sorunun tek çözümü yeni monitör almak. Ya da bu şekilde oynamaya devam edecegim