@ggbye
Dostum merhaba,
Bir süredir ne yazılacak diye konuyu takip ediyorum ve açıkçası tahmin ettiğim gibi oldu. Şunu söylemeliyim ki; senin yaşadığın bu durum tamamen psikolojik, başka bir açıklaması yok. Belki 'peek' alma şeklin gibi oyun içi tekniklerle ilgili bir durum da olabilir ancak anladığım kadarıyla bu kesinlikle donanımsal veya yazılımsal bir sorun değil.
Profilini inceledim; yeni bir sistem toplamışsın, hatta sanırım Bufferbloat sorununu bile çözmüşsün. Sahip olduğun donanım çoğu insanın hayalindeki, gayet üst düzey bir sistem. Şehir bile değiştirmişsin; aslında buradan bile sorunun donanımsal veya yazılımsal olmadığını anlaman gerekiyor.
Ben de bir zamanlar senin gibiydim. Benim sistemim seninkine göre daha düşük seviyede olmasına rağmen; sistem gecikmesi düşürme, Custom OS kullanma gibi akla gelebilecek her yolu denedim. Aslında seni bu duruma iten şey, olmayan bir soruna çözüm aramaya çalışmak ve kafanı buna çok yorduğun için oyuna odaklanamamak. Bunları biliyorum çünkü birebir aynısını yaşadım.
Şu an yapman gereken tek şey, kendini böyle bir sorunun olmadığına inandırmak, sadece oyununa odaklanıp keyfini çıkarmak. Ben bu şekilde yaparak rahatladım çünkü bu arayışın bir sonu yok. Sistem gecikmesi üzerine sayısız makale okudum, araştırma yaptım; gecikmeyi 0.6 ms seviyelerine kadar indirdim ama hepsi bir noktadan sonra boş işler. Bu işlerle profesyonel olarak ilgilenen kişilerle iletişime geçtiğimde bana; 'Bunu ancak donanımla çözebilirsin, yazılımsal müdahaleler modern sistemlerde fark yaratmaz; tek yapman gereken temiz bir Windows 11 kurup XMP açarak oyununu oynamak,' dediler.
Tabii ben sistemim orta-düşük segment olduğu için Windows 11'i kurup bırakmadım, biraz debloat yapmam gerekti. Ancak senin durumunda yapılabilecek her şey zaten yapılmış. Oyunda en kritik unsurlar ping ve FPS'tir. Sen 1000'e yakın FPS alıyorsun, ping değerlerin de düzgün. Bufferbloat sorunun da yoksa ortada teknik bir problem kalmamış demektir.
Bunu aklından çıkarmalısın. Uzun bir süre bu tarz işleri araştırmış ve bilgili bazı insanlarla iletişime geçmiş birisi olarak söylüyorum: Boşuna arayışta bulunma, oyununa odaklan