“Sebepsiz yere yedim” yalanını önce bir kenara bırakalım. Kendiniz söylüyorsunuz, hesapları satın almışsınız. İtemsatış gibi sitelerde satılan hesapların hepsi üçüncü parti yazılımlar ile kasılıyor. 5 tane şüpheli hesaba bilgisayarınız üzerinden girmişsiniz, diğer 4 hesabınız da onların yanında ban yemiş. Bu kadar basit. En başında kendi hesabınızda, kendi emeğiniz ve paranız ile oynamanız gerekirdi. Bol soğuk bir su için ve hayatınıza devam edin. Mümkünse daha da oyun oynamayın; buna hikâyeli oyunlar da dâhil.
İlk hesaplarıyla oynayan ve para yatıran kişilerde sebepsiz yere ban yiyor. "Sebepsiz yere yedim" olayı var zaten ortada bir yalan yok. Fakat bu olay nezdinde ban yemesi doğru.

Ben sağ elimle adam öldürdüm yine sol elimi de cezalandırıyorsunuz demek gibi olmuş dediğiniz. Bu size ders olsun bundan sonra hiçbir oyunda hesap-alım satımı gibi işlere girmeyin, tercihen kozmetiklere ₺20.000 yatırmayın ve benim tavsiyem Valorant oynamayı bırakın.

Muhtemelen aldıkları hesap hile nedeniyle açıldı. Bildiğim kadarıyla hile banlarında tüm hesaplar etkileniyor. Örneğin bir hesaptan hile açıldıysa ve diğer hesaplarla da giriş yapıldıysa, hepsi banlanıyor.

Ben de daha önce yan hesabımdan birkaç kez ban yedim ama ana hesabıma hiçbir şey olmadı. Bu yüzden banın toplu şekilde gelmesi için hile kaynaklı olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer öyle olmasaydı, benim ana hesabım da banlanırdı.

Selam, bugün Valorant ile yaşadığım en kötü anıyı anlatmak istiyorum. Bugüne kadar Valorant’a 20 bin TL harcadım ve param tabii ki de boşa gitti. 4 tane hesaba VP aldım ve ban aldı; madde 7 hile / 3. parti uygulama diye. 5 tane hesabı da İtemsatış üzerinden satın aldım, güzel hesapların hepsi ban aldı, aynı sebepten.
Riot Desteğe yazdığımda ise dedikleri şey “kesinlikle hile yapılmış, açılmayacak” oldu.
Para benim için önemli değildi ama yine de mutsuz oldum; yani o kadar heyecan ile harcıyorsun paranı, tak diye keyifleri isteyince ban yiyorsun. Oysaki asla hile kullanmayan, crack kullanmayan biriyim ve hâlâ da öyleyim. Ama bilgisayarıma bilmem kaçıncı format atışım ve hâlâ ban yemeye devam ediyorum. Şöyle bir şey yaptım: Windows 11 kurduğum andan sonra hemen Valorant kurup oynadım ve evet, yine ban yedi.
Riot Games’in çok paragöz ve acımasızca hesaplarımı banlayan bir şirket olduğunu fark ettim ama keşke para yatırmadan önce fark etseymişim. Ben Valorant’ı artık kökünden bırakıp siliyorum ve hikâyeli oyunlarıma geri dönüyorum. Riot Games için aslında biz paradan başka bir şey değiliz. Saygılar.
Hocam, yatırım yapacaksanız hesap satın almak yerine ana hesabınıza yatırsaydınız keşke. Böyle olunca para çöpe atılmış gibi olmuş bence.