Geraltın kılıcı 65

Üstün
Yer
Cintra
Sebepsiz olarak şu birkaç haftadır bir vampir açlığım var. Hellsing ve D animerini izledim. Biraz Gotik tarzdaki müziklere göz gezdirdim. Fakat daha da arıyorum. Bu temada önerebileceğiniz şeyler neler?

Not: Castlevania animasyonunu sakın önermeyin bence oyun ve animelere bir hakarettir.

Kitap serisi olarak Darren Shan'ın Ucubeler Sirki ile başlayan serisini önerebilirim. Eski ve klasikleşmiş vampir oyunlarından BloodRayne serisi ile Vampire: The Masquerade serisini tavsiye edebilirim. Özellikle Vampire: The Masquerade serisinden Vampire: The Masquerade - Bloodlines (2004), Vampire: The Masquerade – Swansong (2022) ve en son çıkan Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 (2025) oyunlarını tavsiye edebilirim. Aslında aynı evren içerisinde daha bir sürü oyun bulunuyor ancak diğer oyunlar biraz daha niş bir kitleye hitap ediyor. Diğerlerinin birçoğu zaten görsel roman (visual novel) tarzında diye biliyorum.

Oyunlardan gitmeye devam edecek olursak; Vampyr (2018), Legacy of Kain serisi, V Rising, Castlevania serisi (ama sanırım zaten oynamışsınız), The Witcher 3: Blood and Wine (DLC), The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard (DLC), Bloodstained serisi (Castlevania ile ortak evreni paylaşıyorlar sanırım), The Last Faith, Vampires: Bloodlord Rising, DARK (2013), Evil West (2022) gibi yapımlara da göz atabilirsiniz.

Belki görsel roman (visual novel) ve Point & Click gibi daha niş kitlelere hitap eden türler arasında da güzel yapımlar olabilir ancak hiç bilmiyorum. En azından aklıma herhangi bir yapım gelmiyor.

Sinema yani film olarak ise Let the Right One In (Gir Kanıma, 2008), Blade serisi, Nosferatu (2024), Abraham Lincoln: Vampire Hunter, 30 Days of Night, Daybreakers, What We Do in the Shadows (2014), Underworld (Karanlıklar Ülkesi) serisi, Van Helsing (2004), Dracula Untold.

Yabancı dizi olarak Interview with the Vampire, Penny Dreadful, Midnight Mass, True Blood, The Strain, The Vampire Diaries, The Originals, Dracula (2020), What We Do in the Shadows.

Anime olarak Kizumonogatari serisi, Shiki, Blood+, Trinity Blood, Vampire in the Garden, Yofukashi no Uta (Call of the Night), Owari no Seraph (Seraph of the End), Kekkai Sensen (Blood Blockade Battlefront), Sirius the Jaeger (2018), Noblesse (2020), Devils' Line (2018).

Bu arada önermiş olduğum yapımların hepsini tükettiğimi düşünmeyin lütfen. Yalnızca aklıma gelen yapımları sıralamak istedim. Bazılarının isimlerini unuttuğum için internet araştırması yapmam da gerekti.

Kizumonogatari film serisi, 3 filmi var, serinin birkaç izleme sırası olsa da filmler ile serinin başlangıcında ne olduğunu öğrenebilirisin, serinin tamamının izlenmesini önermem.
Animasyon, çizim ve sanat tarzını severim bu serinin ancak bir hikayesi yok dersem yeridir, filmler hariç izlemesi zor.

Owari No Seraph; vampirler, vampir avlamak için iblis silahları kuşanan vampir avcıları... teması ve hikayesi güzel, 2 sezonu var, sevdiğim bir yapım, yakında mangası final verecek.

Vanitas No Karte - Trinity Blood ve Blood serisi, öneriliyor ama izleme fırsatım olmadı.