Spydea

Yetkin
Makaleler
1
1756998781858.webp

GitHub / VirusTotal
Direkt İndirme Linki
LoL veya Valorant yüklü bir cihaz kullanıyorsanız ve oyun oynamadığınız zamanlarda Vanguard'ın çalışmasını istemiyorsanız her seferinde sistem açıldıktan sonra tepsiden Vanguard'ı kapatmanız gerekiyor. Bununla uğraşmak yerine bu araçla beraber kapattığınız zaman siz tekrar açana kadar kendi kendine başlamayacak. Proje açık kaynak kodludur.

Nasıl Çalışır?
Vanguard Kapat → vgc servisini kapatır ve tepsi simgesinin her açılışta başlamasını engeller.
Vanguard Aç → vgc servisini açar ve tepsi simgesini başlangıç uygulamalarına ekler, cihaz otomatik olarak yeniden başlatılır.

Not
Kurulum programı 7z SFX Builder ile hazırlandığı için bazı antivirüsler tarafından false-positive olarak algılanabilir.

LoL veya Valorant yüklü bir cihaz kullanıyorsanız ve oyun oynamadığınız zamanlarda Vanguard'ın çalışmasını istemiyorsanız her seferinde sistem açıldıktan sonra tepsiden Vanguard'ı kapatmanız gerekiyor. Bununla uğraşmak yerine bu araçla beraber kapattığınız zaman siz tekrar açana kadar kendi kendine başlamayacak. Proje açık kaynak kodludur.

nasıl çalışır?
Vanguard kapat → vgc servisini kapatır ve tepsi simgesinin her açılışta başlamasını engeller.
Vanguard aç → vgc servisini açar ve tepsi simgesini başlangıç uygulamalarına ekler, cihaz otomatik olarak yeniden başlatılır.

not
Kurulum programı 7Z SFX builder ile hazırlandığı için bazı antivirüsler tarafından false-positive olarak algılanabilir.

Görev Yöneticisi'nden vgtray devre dışı bırakılırsa zaten aynı yola çıkmaz mı?

Görev Yöneticisi'nden vgtray devre dışı bırakılırsa zaten aynı yola çıkmaz mı?
O sadece tepsi simgesini kapatır, arka planda vgc servisi açık olmaya devam eder. Kullanıcının hizmetler sekmesiyle uğraşması yerine basit arayüzlü bir araç kullanması daha mantıklı geldi bana.

Sağ alttaki gizli simgelerden Vanguard'a sağ tıklayıp Vanguard'dan çık desek de aynı etkiyi görmüyor mu?

Programın amacı bu olayı otomatikleştirmek ama bence normal hali daha kolay oluyor bu sefer oyuna girmek isteyerek bilgisayarı açtığımda mecbur programı açıp Vgc'yi aktif edip bilgisayarın yeniden başlatılmasını beklemem gerek.

Sağ alttaki gizli simgelerden Vanguard'a sağ tıklayıp Vanguard'dan çık desek de aynı etkiyi görmüyor mu?
Evet ama ben her seferinde aynı şeyi yapmaya üşeniyorum, zaten ayda bir LoL'e giriyorum, oyuna gireceğim zaman araçtan açmak daha kolay geliyor gözüme. Aracın amacı sonraki açılışlarda da Vanguard'ın açılmasını engellemek.

Ne zaman Windows kursam vgc hizmeti elle durumunda ve başlangıç uygulamalarında da devre dışı. Sorun olmadı hiçbir zaman, oyunlar açık değilken de çalışmıyor arkada.