17 yaşındayım, hayatta en çok düşünceler ve anlam arayışı beni etkiliyor. Her şeyi çok sorgularım. Bu beni çok yoruyor ama yine de bırakamıyorum, çünkü neyin gerçek olduğunu bilmek istiyorum. En çok, her şeyin boş veya sahte olduğu hissine kapılmaktan korkuyorum.
Ama bu duyguların içinde bile kendimi kaybetmeden yaşamak istiyorum. İdealim; hayatımı yaşayabileceğim en uç noktada, en zevk alabileceğim şekilde yaşamak, ama bu fazla sorgulama işi bunu imkansız kılıyor.
Bende 13 yaşımdan beri çevremdeki insanların bilincini asla kanıtlayamayacağıma dair bir düşünce vardı, ya çevremdeki herkes sahteyse diye düşünüyordum ama o dönemler inanç sahibi olduğum için bu düşünce beni etkilemiyordu. Son 2 senedir inançsız olduğum için bu düşünce beni içten içe yemeye başladı. Kafayı yeme konumuna geldim. Biraz araştırdıktan sonra yaşadıklarımın solipsizm sendromu ile çok benzer olduğunu farkettim. Solipsizm ile başa çıkmak için bunu yaşayan ve forumlarda yardım isteyen insanları, ve onlara verilen cevapları inceledim. Özellikle çok mutlu veya çok boş olduğum zamanlarda bu düşünce içimi kemiriyordu ama takmayarak ve odağımı başka şeylere çekmeye çalışarak başa çıkabiliyordum. Son zamanlarda da işte bu anlattıklarım başladı.
Hiçbir şeyden zevk alamamaya ve her şeye aşırı mantıksal yaklaşmaya başladım. Öyle ki, seneye yaşım geldiğinde ehliyet alacağım gün için günleri sayacak kadar heyecanlı iken, artık bu bile bana bir heyecan vermiyor. Yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim.