DarthGorsoy
Bilgin
Tikleri bırakmaya çalışmak gibi, o an kafandaki sesin dedigini yapmayacaksin. Başta zor olacak sonra bunu uygularken farkında bile olmayacaksın. Maruz bırakma ve tepki önleme diye aratirsan mantigi daha iyi çözersin.
Ben tedavi almak istiyorum ama aile izin vermez. Cahiller.Benim de ortaokuldan lise sona kadar uğraştığım bir rahatsızlıktır. Mesela deneme çözerken optiğime adımı, kimliğimi doğru mu yanlış mı yazdım diye denemelerde ilk 20 dakikam giderdi hep. Cidden çok kötü bir şey, en ufak bir şeye bile takıntı yapabiliyordum. Aileme defalarca anlattım ama umurlarında pek olmadı, hep “kafana çok takma” deyip geçiştirdiler. Son iki yıldır içimdeki ses ne derse tersini yaptım. İnadına format atma mesela, biraz karşı çıkmaya çalış. İki yıl kendim mücadele ettim ve şimdi eskisinden çok daha iyiyim. Olmayacak gibi olursa, arkadaşların da dediği gibi yardım alırsın. Bu utanılacak bir şey hiç değil, hatta kendini hiç sıkmadan direkt yardım alsan senin için çok daha iyi olur. Umarım kısa sürede iyileşirsin, geçmiş olsun.