Şehsuvar Kementoğlu 2

Başarılı
Aklıma gelmişken sorayım dedim. Birkaç sene önce M.2 SSD için araştırma yaparken DRAM'li modelleri araştırıyordum, 2-3 model arasında kalınca ve internette de bu bilgiyi bulamayınca mağazaya gidip o bölümle ilgili birine şu markalarda DRAM bulunuyor mu demiştim, DRAM derken? Gibi bir ifadede bulundu, yine anneme laptop alacağımız zaman geçen sene, o bölümle ilgilenen birine detaylı ve teknik bir soru sormuştum. Saçma sapan alakasız bir cevap vermişti, bu çalışanlar nereden seçiliyor ve eğitimleri ne düzeyde? Ankara'nın devasa bir şubesi yani bu, küçük bir yer de değil. Genel olarak Vatan Bilgisayar çalışanları mı alanlarında yetersiz yoksa bana mı denk geldi böyle birkaç kere merak ettim.

Onlar zevkine çalışmıyor ki geçinmek için çalışıyor. İşi bilmeyen çalışmasın da diyemezsin, bu lanet olası ülkede bulduğun işe girmek zorundasın.
Emin olun vatan itopya vb yerlerdeki kişilerin tek derdi para kazanmak öyle bizim gibi donanım karşılaştırıp övüp gömmek değil. Ben de yanlış yönlendirme ile sıvı soğutma almıştım. Ancak bundan sonra bir şey almadan önce araştırıyorum.

Bu topraklarda bileşen alışverişi internetten gerekli araştırmayı yapıp ardından mağaza/internet üzerinden yapılmalı. Mağaza çalışanına SSD'de DRAM nedir diye sorduklarını dünya üzerinde bile pek sanmıyorum.

Teknoloji mağazalarında genel bir sorun. Müdürler hep satış odaklı eleman alımı yaptığından ürünü iteklemeyen bir personele teknik bilgisi olsa bile kapı dışı ediyorlar.
Bazılarının robot gibi konuşmasından konuyla ilgisiz olduğunu anlarsınız.

Vatan Bilgisayara başvurmuştum ama hala cevap gelmedi büyük ihtimalle benim yerime GTX 1650 satacak adamlar alıyorlar. Tabi kendilerine göre haklılar ona laf yok. Dertleri F/P donanım satmak değil para kazanmak.

Vatan Bilgisayara başvurmuştum ama hala cevap gelmedi büyük ihtimalle benim yerime GTX 1650 satacak adamlar alıyorlar. Tabi kendilerine göre haklılar ona laf yok. Dertleri F/P donanım satmak değil para kazanmak.

Yıllar önce 20'li yaşların başındayken ben de bi başvurmuştum, almadılar beni o zaman bile donanım bilgim vardı, neye göre beni almadılar bilemiyorum :D