yusamb

Başarılı
Herkese merhaba,

Antalya'da yaşıyorum, evimde Superonline'dan Türksat altyapısında kablolu internet kullanıyoruz, 35 Mbps alıyoruz. İnternet hızı sıkıntı olmasa da online oyunlarda minimum 100 ms pingim oluyor. Türkiye'ye ait sunucularda ise bu değerler minimum 50-60 civarlarında oluyor. Traceroute değerlerine bakarken bu sıkıntının Superonline'den kaynaklandığını gördüm.

1783444747338.webp

Bu yüzden ISS değiştirmeyi düşünüyorum. Apartmanda bu kablo internet altyapısının dışında Türk Telekom'a ait olan VDSL altyapısı mevcut. Sizce altyapı değiştirmeli miyim? VDSL uzaklığı ~220 metre olarak gözüküyor, TurkNet ~67 Mbps internet vereceğini vaat ediyor. Bu konuda sorun yok ama önemli olan ping değerlerim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Herkese merhaba,

Antalya'da yaşıyorum, evimde Superonline'dan Türksat altyapısında kablolu internet kullanıyoruz, 35 Mbps alıyoruz. İnternet hızı sıkıntı olmasa da online oyunlarda minimum 100 ms pingim oluyor. Türkiye'ye ait sunucularda ise bu değerler minimum 50-60 civarlarında oluyor. Traceroute değerlerine bakarken bu sıkıntının Superonline'den kaynaklandığını gördüm.

Eki Görüntüle 263958

Bu yüzden ISS değiştirmeyi düşünüyorum. Apartmanda bu kablo internet altyapısının dışında Türk Telekom'a ait olan VDSL altyapısı mevcut. Sizce altyapı değiştirmeli miyim? VDSL uzaklığı ~220 metre olarak gözüküyor, TurkNet ~67 Mbps internet vereceğini vaat ediyor. Bu konuda sorun yok ama önemli olan ping değerlerim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Düşünme bile geç, online oyunlarda en iyi yurt dışı ve yurt içi pingleri TTNet altyapısında da olsa TurkNet'te. Çünkü kendi çıkışlarına yönlendiriyor bütün müşterilerini TTNet'ten alsan bile. Ben 2018'den beri TurkNet'teyim, arkadasimi da geçirmiştim, pinglerimiz hep aynıydı. Babası TTNet'e geçirmiş habersiz, aynı altyapıda ben halen CS'de 25-40 arası alırken o şimdi 40-60 arası alıyor, diğer oyunlarda da ortalama böyle. Fiberde fark kapanıyor ama VDSL'de durum böyle. O yüzden en mantıklı seçim şu an TurkNet. Gigafiber başvurusu da yap, çevrendekilere de şöyle başvursunlar, gelir ileride çok başvuru olursa göz önüne düşer.

Teşekkür ederim, taahütsüz fatura olayı nasıl oluyor? Örneğin fiyatlar ne zamandan ne zamana, ne kadar çıkıyor? Bir de cayma bedelini yakacağım TurkNet karşılıyormuş o iş hakkında da bilginiz var mı

Teşekkür ederim, taahhütsüz fatura olayı nasıl oluyor? Örneğin fiyatlar ne zamandan ne zamana, ne kadar çıkıyor? Bir de cayma bedelini yakacağım TurkNet karşılıyormuş o iş hakkında da bilginiz var mı?

Cayma bedeli faturasını TurkNet uygulamasından yüklüyorsunuz onlar düşüyor hocam faturadan zam'ıda genelde Türk Telekom portlara zam yapınca yapıyorlar.

Teşekkür ederim, taahhütsüz fatura olayı nasıl oluyor? Örneğin fiyatlar ne zamandan ne zamana, ne kadar çıkıyor? Bir de cayma bedelini yakacağım TurkNet karşılıyormuş o iş hakkında da bilginiz var mı?

Cayma bedeli için önce görüşmeni tavsiye ederim; daha doğru bilgiyi onlar verir. Kaç ayın kaldı, hepsini anlat. Zam olayı da genelde 6 ila 12 ayda 1 zam geliyor TR şartlarından dolayı. Bu ay zam ayıydı; 699'dan 950'ye yükseldi. Ben 2 gün önce 12 aylık peşin ödeyip 6 taksite böldürdüm, yine 699'dan devam edeceğim 1 yıl boyunca. Yapabilirsen öyle yap, 1 yıl rahat et. Bir sorun olursa da çıkacaksın, vs. İptal ettiğinde kalan ayların parasını iade ediyorlar; yani merak etme :)