Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba dostlar, daha önce birkaç konu açmıştım 50 Mbps internetimde yüksek miktarda hız düşme sorunu ve pkts hataları alıyordum ve modemi her defasında kapatıp açmam gerekiyordu bugün bu sorunu nasıl çözdüğümü anlatacağım.

Screenshot_2024-11-08-20-04-33-420_com.android.chrome.webp

Türk Telekom'un verdiği Arcadian Arc vlax 1800 modeminde ve kendi aldığım TP-Link VR2100 modeminde de aynı problem vardı.
Daha sonra araştırmalarım sonrası MediaTek çipsetlerin tavsiye edilmediği ve bu tür sorunlara yol açabileceğini duydum ki bu bana mantıklı geldi çünkü evimin altyapısı ve tesisatı yeniydi kullandığım iki modemde MediaTek çipset kullanıyordu.

2.webp

Daha sonra Broadcom BCM63381U çipsete sahip 9970 modemi kullanmaya başladım ve sonuç bu 4.gün ve herhangi bir hız düşme veya pkts hatası yok. Modem alacak arkadaşlara tavsiyem MediaTek çipsetli modemlerden uzak durun Broadcoom çipsetli modem tavsiye ederim. Triductor lantiq ve railink çipsetleri kullananlarında memnun olduğunu gördüm.

Son düzenleme:
Model olarak belirtseniz daha iyi olur. Her Broadcom işlemcili de iyi olacak, veya her cihazda iyi olacak diye bir kaide yok.

Dediğinizde haklı olabilirsiniz benim kullandığım çipset giriş seviyesi kalıyor ki bu bile benim problemimi çözdü. Daha üst çipsetler- BCM63168 -BCM63138-BCM63168U-BCM4709A0-BCM63167-BCM63167U

Dediğinizde haklı olabilirsiniz benim kullandığım çipset giriş seviyesi kalıyor ki bu bile benim problemimi çözdü. Daha üst çipsetler- BCM63168 -BCM63138-BCM63168U-BCM4709A0-BCM63167-BCM63167U
63138'den hiç memnun değilim, en yakın sürede değiştireceğim. Epey'de yorumlarda kullandığım modemin işlemcisinin bu olduğu belirtilmiş. Araştırınca da öyle çıkıyor.
1731521727512.webp

Benim tavsiyem: Lantiq VRX200 chipsetli ve OpenWRT kurulu P2812 HNU F-1 modem alıp kullanmak. Saha dolabı tarafındaki DSLAM Infineon kullanıyor ve sinyal ne kadar yüksek olursa olsun fazla cortluyor. Bu modemden sonra bende kopmalar durdu ve 2.5 SNR kadar da sorunsuz kullanıyorum yüksek hızı. Kesinlikle öneririm.

Eskiden BCM işlemcili AirTies Air6271 kullanmıştım ve 1752 metre ötedeki santraldeki BCM DSLAM ile fazla iyi çalışıyordu. Günlerce kopmadan duruyordu ve hatta elektrik gittikçe falan anca bağlantım gidiyordu desem yeri. Sonrasında ASUS DSL N16P geçtim o günden beridir yüzüm gülmedi P2812'yi alana kadar.

Son düzenleme:
Benim tavsiyem: Lantiq VRX200 chipsetli ve OpenWRT kurulu P2812 HNU F-1 modem alıp kullanmak. Saha dolabı tarafındaki DSLAM Infineon kullanıyor ve sinyal ne kadar yüksek olursa olsun fazla cortluyor. Bu modemden sonra bende kopmalar durdu ve 2.5 SNR kadar da sorunsuz kullanıyorum yüksek hızı. Kesinlikle öneririm.

Eskiden BCM işlemcili AirTies Air6271 kullanmıştım ve 1752 metre ötedeki santraldeki BCM DSLAM ile fazla iyi çalışıyordu. Günlerce kopmadan duruyordu ve hatta elektrik gittikçe falan anca bağlantım gidiyordu desem yeri. Sonrasında ASUS DSL N16P geçtim o günden beridir yüzüm gülmedi P2812'yi alana kadar.
Bilgiler için teşekkürler. Santral uzaklagına nereden baktınız?

Bilgiler için teşekkürler. Santral uzaklagına nereden baktınız?
Sorgu ve haritadan ölçümüm. Direkt santralden hizmet alıyorduk ADSL olarak. Santral 1752 metre idi. Şu an 554 metre ötemde VDSL kabin var ama yoğunluk yok ve modemim bayağı iyi çalıştığı için 75 Mbps'e çok yakın hızları kullanıyorum. İşin aslı dolaptan tek bana bakır kablo çekip işte bunu tamamen parazitten en uzağa konumlandırsam yüksek ihtimal en kusursuz VDSL bağlantıyı sağlamış olurum.

ZyXEL 3312-B10b. Isınmadan ötürü açılıp kapanmaları var. 50 metre öteden sinyal çekiyor ama 10 metrede çekmiyor bazen. Sanırsam lan üzerinden 2 cihaz bağlanınca zorlanıp kapanıp açılıyor.

Çipset değil de modemle alakalı gibime geliyor kullandığı kasa ve soğutma boyutu gibi.