VDSL Modem Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Machvins
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 53
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    modem vdsl
Omni DSL köprülenir. Router'da pppoe sonlanır.
Peki ben bunları giriş seviye bilgim ile halledebilir miyim. Arayüz aşinalığım var ayarları kendim yapıyorum. Gecikme için bir çok ayarları test ettim genel olarak bilgi ve tecrübe seviyem giriş sınıfında diyebilirim.

Extra DSL alıp yada Turknet aktivasyon gelene kadar yada TTNET Fiber kullanada bilirim. Amacım güncel bir ürüne geçmek donanımsal fark yaratacak ise, fark olmayacak ise Omni DSLde de bekleyebilirim. Wi-Fi yi Omni DSL üzerinden kapatınca modem hızlanıyor Wi-Fi genel olarak kullanmıyorum zaten ihtiyaç olmadığı sürece. Donanımsal ve güncellik açısından fark yaratır ise güncelleme yapabilirim. Akşam saatlerinde internetim çok yavaşlıyor, gün içerisinde değişken evden çalışıyorum. Competitive test ettiğim, PUBG de Performans ayarlarını test ettim en hızlı bu şekilde çalışıyor. Önerinize göre bir Asus Router almayı planlıyorum yada Omni DSL de kalabilirim Extra DSL fark yaratmayacak ise.

Emrah bey, Donanım ağ hızlandırıcı açık bırakmamı söylemiş fakat, açtığımda oyunda bildiğiniz karakter yalpalıyor yavaşlıktan kapat açta bile inanılmaz fark ediyor. Omni DSL den de çok memnunum açıkçası hiç internet gittiğini hatırlamam, arıza dışında. 5 Yıldır kullanıyorum. Hat değerlerim ve arayüz ayarlarımda bu şekilde. (TTNET 100 Mbps paketini kullanmaktayım.)

Dosya Ekleri

• Hat Değerleri.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 66
  • Performans ayarları.webp
    58,7 KB · Görüntüleme: 89
  • IntelliQoS.webp
    54 KB · Görüntüleme: 72
  • 6fc92175-63a3-4f1c-bcfd-551382d2dc2f.webp
    67 KB · Görüntüleme: 72
Ben arm tabanlı router'a geçmenizi tavsiye ederim. Kurulum için de tedarik sağladığım cihazlar için destek olurum.

Ben arm tabanlı router'a geçmenizi tavsiye ederim. Kurulum için de tedarik sağladığım cihazlar için destek olurum.
Extra DSL sipariş vermiştim amazondan açmadım iade edeceğim o halde, Model örnek verebilirseniz çok iyi olur benim için. Hangi marka hangi model ürün almam adına.

Extra DSL sipariş vermiştim amazondan açmadım iade edeceğim o halde, Model örnek verebilirseniz çok iyi olur benim için. Hangi marka hangi model ürün almam adına.
Hopper kn-3811
Hero kn-1210
Titan kn-1811

Tavsiylerim olur. Adımı google'da aratırsanız iletişim bilgilerime ulaşabilirsiniz. Tedarik konusunda destek olurum.

@Recep Baltaş

Recep hocam, şimdi bir sipariş geçeceğim ama karar veremedim ileriye dönük hangisi mantıklı ve güncel olur sizce;

Keenetic Extra DSL alıp fiber gelene kadar devam edebilirim. Fiber de de kullanabilirim fakat çok verimli olmaz ise, güncel router alabilirim.

ASUS DSL-AX82U Alıp DSL ile devam edip, Fiberde de kullanabilirim.

Sizce hangisi mantıklı olur, elimdeki Omni DSL sapıtmaya başladı iyice, Fiber ne zaman gelecek belli değil, hala TurkNET'in aktivasyonununu bekliyorum 1 yıldır.

VDSL DSLAM'lar bazı çipsetlerle uyumsuz olur, Extra DSL yeterli zaten.
Hocam Extra DSL sipariş geçtim, bu süreçte donanım ve yazılımsal olarakda araştırma yaptım. Sormak istediğim VDSL alt yapıda Broadcom chipsetli modemler daha verimli çalıştığını öğrendim, Keenetic sanırım MediaTek chipseti kullanıyormuş. Bu durum çok fark eder mi performansda tüm konuları ele aldığımızda. (performans, gecikme kaybı vs.)

@Teacher80

Son düzenleme:
Daha önce TP Link Broadcom çipli modem kullandım. Öyle bir fark göremedim, aksine Extra DSL daha sorunsuz bir deneyim sundu.

@EkmekArasiSSD

Daha önce TP Link Broadcom çipli modem kullandım. Öyle bir fark göremedim, aksine Extra DSL daha sorunsuz bir deneyim sundu.
Anladım hocam, bende en son 5-6 sene oluyor CAT 6 çektirdim giriş telefon kutusundan, Omni DSL geçtiğim itibaren hiç bir şekilde kopma yaşamadım. İnputlag sorunları vesaire yaşadım fakat, oyunlarla alakalı diye düşünüyorum. Açıkçası çok aman aman fark olacağını düşünmüyorum Asus modem ile arasında o yüzden Extra DSL verdim, menüsü yada diğer yazılım özellikleri basit modem arayüzünü keenetic ile kullanmaya başladım. Araştırdıkça tabii öğreniyoruz, sanırım sahadolabındaki DSLAM ile uyumlu olması gerekiyormuş, onu öğrenip modem almaya gerek yok o kadar profesyonel bir şey yapmıyoruz ekstra detaylar sanırım.

Ben açıkçası yazılımı kullandığım için P2812 (OpenWRT kurulu olarak) köprü modunda yeni çıkan Extra DSL'e router modunda bağlı ve oldukça da iyi ve rahat çalışıyor. İyi ki kurdum bu sistemi. Mediatek DSL herhangi bir modem hattımda açık açık bayılırken P2812 son derece senkron çalışıyor.

Açıkçası bende diğer forumda gördüm konunuzu, oradan baktım ve araştırdığım kadarı ile yeni router hopper ile köprü şeklinde yapacatkım, 2 cihaz daha fazla gecikme yaşatır vesaire diye, tek cihazdan çıkışı almaya karar verdim. Fiberde de kullanırım çok düşük gelirse yeni çıkacak wifi7 routerlardan birini alırım keeneticin. Yıllardır türk telekom modemlerinden çok çekmiştim. Fakat işin için girincede en iyisi olsun diyorda alt yapı kötü olduktan sonra 50k lık modemi taksakta pek bir fayda edeceğini düşünmüyorum.

@Teacher80, @EkmekArasiSSD,

İntelliqos kullandığınızda, aplikasyon önceklendirme seçiyorum ve sistem ayarlarından performans seçeneklerinde "donanım ağ hızlandırıcıyı" kapatıyorum, Sistem swap için sıkıştırılmış RAM diski açık bırakıyorum Extra DSL için mantıklı değil mi yaptığım işlemler?

Son düzenleme:
Ben de aynı ayarlarla kullanıyorum ve oyunlarda ping çok çok az dalgalanmaya başladı. Belki de tesadüftür ama hissiyatım bu yönde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…