O zaman süper abi, devam.

Az önce Speedtest yaptım telefonda. UL ve DL maaşallah, jitter desen sen ne yapıyorsun kardeşim modunda takılıyor.

Eki Görüntüle 140812

VDSL bu ülkede sorundur. 20 yıllık DSL kabloyla iş yaparsan olacağı da bu.

1000005467.webp

Bak mesela sana bu test iyi geliyor olabilir 940mbps var daha ne istiyorsun gibi ama 30 buffer az geliyor olabilir fakat bunu senden veri alan sunucular yanlış değerlendiriyor siteler geç açılıyor, oyunlar oynanmıyor, videolar kasıyor.
Fiber ama adsl.

Sunucular bufferi yanlış anlıyor interner performansı diye bir şey kalmıyor.

Alcatel saha sfp kullandırmıyor birde :hehehe:

Eki Görüntüle 140816

Bak mesela sana bu test iyi geliyor olabilir 940mbps var daha ne istiyorsun gibi ama 30 buffer az geliyor olabilir fakat bunu senden veri alan sunucular yanlış değerlendiriyor siteler geç açılıyor, oyunlar oynanmıyor, videolar kasıyor.
Fiber ama adsl.

Sunucular bufferi yanlış anlıyor interner performansı diye bir şey kalmıyor.
Bayağı berbat. Fiber ama "ADSL2+" hizmeti....

Bak ben de benzer durum yaşıyorum site geç açılma hariç, oyunda karakter geriye gidiyor! Evet, rubberbanding yaşıyorum. Sağ ekrandaki ölçüme bakıyorum, 41 milisaniye jitter aşağı akım, 70 milisaniye ping... Hay maşallah kardeşimize...

YouTube açıyorum, 4K@60 alıyorum 5s buffer ile başlayıp 0s buffere düşüyor. 1440p60'a almadıkça düzelmiyor.

Buffering için QoS açıyorum, internet kesilir, baştan sar hadi bakalım modemi resetle... Öbür türlü kendince bırakınca düzelmiyor.

Traceroute yapıyoruz, packet loss vs request time out var.

DSL Statik bakıyoruz, stabil değil. Oynak, kararsız, FEC yüksek.

Yani dediğin gibi "940 Mbps alıyorum abi! Çok iyi çalışıyor" modunda olmayacaksın. Sorun yaşıyorsan neden bulacaksın.

Bayağı berbat. Fiber ama "ADSL2+" hizmeti...

Bak ben de benzer durum yaşıyorum site geç açılma hariç, oyunda karakter geriye gidiyor! Evet, rubberbanding yaşıyorum. Sağ ekrandaki ölçüme bakıyorum, 41 milisaniye jitter aşağı akım, 70 milisaniye ping... Hay maşallah kardeşimize...

YouTube açıyorum, 4K@60 alıyorum 5S buffer ile başlayıp 0S buffere düşüyor. 1440p60'a almadıkça düzelmiyor.

Buffering için QoS açıyorum, internet kesilir, baştan SAR hadi bakalım modemi resetle... Öbür türlü kendince bırakınca düzelmiyor.

Traceroute yapıyoruz, packet loss vs request time out var.

DSL Statik bakıyoruz, stabil değil. Oynak, kararsız, FEC yüksek.

Yani dediğin gibi "940 Mbps alıyorum abi! Çok iyi çalışıyor" modunda olmayacaksın. Sorun yaşıyorsan neden bulacaksın.

Evet, QoS bu sorunu çözmüyor.

VDSL hat sorunları için bu uğraşmanıza gerek yok aslında hız-SNR çözümü kolaydır, zamanında 40Mbit alamadığım hatta ufak bir değişiklik ile 150Mbit atanabilir hız görüyorum 0CRC 0 paket loss reglete gelen kablo noise seviyesi ile alakalı genelde.
IMG_20250415_015449.webp

Umudumu kestim, tövbe zaten. Anladım işe yaramadığını. Şu 3313-B10A'dan kurtulduğumda da adam akıllı bir trafik yönetimine sahip modem/router alacağım. Fakat şimdi öncelik yapmam gereken şey, DSL hattımı yettiği kadarıyla optimize etmek.

Fakat şu gerçek ki, kabloda sorun yoksa hattımın asla 251 metre kabin yakınlığa sahip olduğunu düşünmüyorum. D3 Line ve Signal Attenuation'a bak, 40 dB. Diğerleri belli zaten.

Neyse iyi geceler, güzeldi konuşmak. Yepyeni bilgiler, sohbetler, önemli benim için. Bu işe meraklıyım.

VDSL hat sorunları için bu uğraşmanıza gerek yok aslında hız-SNR çözümü kolaydır, zamanında 40Mbit alamadığım hatta ufak bir değişiklik ile 150Mbit atanabilir hız görüyorum 0CRC 0 paket loss reglete gelen kablo noise seviyesi ile alakalı genelde.Eki Görüntüle 140817
Portumuz 61.560 Mbps ama eve gelen maks. 48 Mbps zaten atanabilir hız da uyuyor önceden 12 pakette 57'ye kadar çıkıyordu.

Son düzenleme:
Portumuz 61.560 Mbps ama eve gelen maksimum 48 Mbps zaten atanabilir hız da uyuyor önceden 12 pakette 57'ye kadar çıkıyordu.

Evet hız arttıkça SNR düşer normaldir hat zayıflamasını kutudan eve gelen kabloyla belki çözersin ama en büyük etken dolaptan kutuya kadar gelen kablodadır. Benim attığım hat değerlerindeki mesafede 400-450 metre arası.

Evet hız arttıkça SNR düşer normaldir hat zayıflamasını kutudan eve gelen kabloyla belki çözersin ama en büyük etken dolaptan kutuya kadar gelen kablodadır. Benim attığım hat değerlerindeki mesafede 400-450 metre arası.
Benimkiler de işte "251" metre... Sanmıyorum 251 olduğunu!

Tam kırsal demesek olur, 5169 nüfuslu bir kentsel-kırsal karışımı bir mahalleyiz. İç tesisat ne durumda hiçbir bilgim yok, 2020'de ADSL bağlatmıştık oradan kalma bu kablolar falan, TT hiç de "Kardeşim VDSL2'ye geçiyorsunuz, hiç yenileme falan düşünüyor musunuz?" falan demedi, bıraktı öyle hızı yükseltti o kadar. FEC'e ben de kızgınım, 4 saatte 20 binden 65 bine fırladığı günler çok gördüm çok.... Elit ekip çağırtacağım kesinlikle, baksınlar hocam. Bıktım artık, sürekli konu açıyorum ama biliyorum sizi de yordum gece gece ama artık yeter hocam. 24 Mbps pakette bile Upload SNR 5 olunca sabitlettirmek zorunda mıyım ben NMS profili olarak? 12 pakette bu kadar sorun yaşamıyorduk be, yetti artık, babama diyorum ki bu hat ya bozuk ya da iç tesisat kötü, TT ekibi çağıralım diyorum yok taahhüt bitimi bekleyelim o zaman konuşalım diyor. Yahu şurada kalmış 85 gün, VDSL'nin de ne olacağı belli olmuyor bende önceki konularımdan biliyorsunuz zaten hocam. Bir an önce git diyorum anlamadı. TT bayiye gidecekmiş. Müşteri Hizmetleri de altyapı sorunun yok diyor, neden 5.2 desibele düştüğünde DSL kopmaları yaşadım?

Hocam size karşı isyan ediyor olabilir gözükebilirim ama artık biz ailecek bıktık. 12'de bile stabildi bu ya! 24'e gelince bozmaya başladı, kim bilir 85 gün sonra 35 veya 50 olursa ne olur bilemiyorum, kopmalar başlar herhalde daha sık. Ben bu Ağ işlerine daha çok yeni atıldım, yanlışlarım olabilir.
Aklı selim kimseler olsalar bankaların TT'yi devralması sonrası yapılan fiber işine devam ederlerdi. Adamlar hala inatla VDSL'den devam ediyor.

Yav 50 kişinin yaşadığı köyde bile VDSL kabul edilemez. Hele 17a hiç kabul edilemez. Koydukları DSLAM'lar zaten çöpten hallice sayılır. O kadar fonksiyonları azaltılmış ki fabrika bile utanıyordur üretirken :hehehe: Halka reva gördükleri şey 2009'un teknolojisi...

Aklı selim kimseler olsalar bankaların TT'yi devralması sonrası yapılan fiber işine devam ederlerdi. Adamlar hala inatla VDSL'den devam ediyor.

Yav 50 kişinin yaşadığı köyde bile VDSL kabul edilemez. Hele 17a hiç kabul edilemez. Koydukları DSLAM'lar zaten çöpten hallice sayılır. O kadar fonksiyonları azaltılmış ki fabrika bile utanıyordur üretirken :hehehe: halka reva gördükleri şey 2009'un teknolojisi...

:hehehe: DSLAM'lar 2000 yılından kalma broadcomlardan hep, fiber çekilen yerlerde artık ömrünü doldurmuş dslamları başka yerde kullanıyorlar.
VDSL dolabı aç dslama bak sakalı çıkmış:hehehe:

Yav 50 kişinin yaşadığı köyde bile VDSL kabul edilemez. Hele 17a hiç kabul edilemez. Koydukları DSLAM'lar zaten çöpten hallice sayılır. O kadar fonksiyonları azaltılmış ki fabrika bile utanıyordur üretirken :hehehe: Halka reva gördükleri şey 2009'un teknolojisi...
Aynen öyle, VDSL mi kaldı yahu? Hadi Avrupa VDSL2 Plus 35b peşindeydi ama sonra hemen fibere geçti. Ya biz? VDSL'yi FTTC sistemle devam ettir veya diğer dediğiniz gibi DSLAM'leri değiştirmeden devam et, arkadaş böyle iş mi olur? Yıl olmuş 2025, hala DSL de DSL. ADSL2+ bile alamayan yerler var bizim yerde, ona şükredecekler gelse de. Berbat ötesi cihazlarla iş yapıp tekellik peşinde TT. Sonra vay efendim vatandaş isyan ediyor şikayet ediyor. O zaman siz de işinizi düzgün yapın yahu!

:hehehe: DSLAM'lar 2000 yılından kalma broadcomlardan hep, fiber çekilen yerlerde artık ömrünü doldurmuş dslamları başka yerde kullanıyorlar.
VDSL dolabı aç dslama bak sakalı çıkmış:hehehe:
Bizim orada bir tane Tip 7 var 2017 üretimli ama kesin içindeki DSLAM berbattır...