Eki Görüntüle 234536Eki Görüntüle 234537Eki Görüntüle 234538
Sistemimde Realtek ile alakalı kurulu sürücüler sanırım bu 3 tanesi.
Onun harici bugün sabahtan beri yine bir şeyler denedim, çok etkisi olmadı ama yazayım.
MSI Center'dan ekran kartını MSHybrid moduna aldım. Artık iGPU etkin. Input lag olarak CS2 de nadiren fark edilir bir gecikme eklendi. Onun dışında Intel GPU ile alakalı sürücüleri kurmadığımı fark ettim, sitesinden güncel olanı kurdum, NPU sürücüsünü de kurdum.
BIOS'tan overclock kilidini kaldırıp throttle ile alakalı gördüğüm tüm ayarları devre dışı bıraktım. Doğaçlama gittiğim için liste tutmadım ve neler yaptığımı teker teker hatırlamıyorum, ancak isterseniz BIOS'a tekrar girip yaptığım ayarların fotoğraflarını çekip paylaşabilirim.
// Bu arada SpeedStep ve SpeedShift'i kapatınca işlemci 2.60GHz üstünü görmüyor, o nedenle o ayarları açık tutuyorum. Zaten sanırım bu teknolojilerin amaçları işlemci frekansını throttle amaçlı kısmak değil verimlilik amaçlı ölçeklendirmek.
ParkControl isimli program ile Core parking ayarlarının hepsini devre dışı bıraktım. Yaptığım ayarlar ile alakalı ekran görüntüsü altta.
Eki Görüntüle 234539
Reddit üzerinden
şu foruma göz attım. wdf01000.sys ile alakalı yaşadığım gecikme sorununun
bu videodaki yöntemle çözülebileceğini söylemişlerdi. Denedim; tam olarak çözülmedi ama hatrı sayılır bir iyileşme var. 2.4msden 0.8Ms'e kadar düşürmeyi başardı. Bu arada burada yaptığımız uygulama yine Core parking ile alakalı olabilir, tam emin değilim.
Onun dışında aynı Thread'de yorumlarda yine Core parkingle alakalı bir registry düzenlemesi önermişler.
Linki bu. Farklı bir etkisini görmedim, sanırım benim ParkControl ile yaptığım ayarların aynısı.
Şu anda da sistem gecikmesini düşürmek üzerine 75 dakika uzunluğunda devasa bir video buldum.
Linki bu. Bu videoda anlatılan bazı adımları öncesinde uygulamıştım ama çok detaylı olduklarından teker teker listeleyip yazmaya üşendim. Bu sorun laptopu aldığımdan bir ay sonra kendiliğinden ortaya çıktı ve yaklaşık 5 aydır da çözümü üzerine uğraşıyorum. Denediğim o kadar çok şey var ki bazılarını artık hatırlamıyorum. Ama isterseniz arama geçmişinden vs. teker teker bulup detaylıca yazacağım.
Bugün yaptığım ayarlardan sonra Latency Monitor ekran görüntüsü:
Eki Görüntüle 234542
Halen ACPI.sys ile sorunlar var gibi görünüyor. Süre arttıkça gecikme artıyor bu arada, 2-3 saat sonrasında 3.5Ms'e kadar çıkıyor.
Bahsettiğim uzun sistem gecikmesi düşürme videosuna göz attıktan sonra tekrar gelip rapor vereceğim.