Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ne halkimin acliktan olmesini isterim ne de emperyalist isgalci bir devletin ulkemin kaynaklarini calmasini isterim.

Pembe bir dunyada yasamiyoruz oyle ulkeyi isgal edelim halki acliktan kurtaralim propagandasi sadece Hollywood filmlerinde soker.

Tartismanin bir anlami yok onumuzdeki yillarda gorecegiz Venezuela halkina neler olacagina.

Fakir halkin kendisinden baska dostu yoktur iyi bir taraf hiçbir zaman yoktur kuklalar oynuyor cezasini halk cekiyor.

Ne halkımın açlıktan ölmesini isterim ne de emperyalist işgalci bir devletin ülkemin kaynaklarını çalmasını isterim.
Halk açlıktan kırılır ve halka silahla ateş açılırken dış bir ülkenin hükümeti düşürmesini destekliyorum. Zaten önceden işgal edilmiş olsalardı yaşadıklarını o dikdatör bozuntusu yaşattı. ABD'yi sevmeyen biri olarak hem de.

ABD kendi çıkarları için işgal ederken yan etki olarak halka belki istemeden iyilik yaptı.

Arkadaşlar gerçekten çok zorlamayın; ABD Venezuela’ya demokrasi getirdi, bunu eğip bükmeden açık açık kabul edin. Burada toplanıp bin tane cümle kurarak, entelmiş - entelektüelmiş gibi konuşup “ülke bağımsızlığı”, “bağımlılık”, “işgal kötüdür”, “şu grup kötüdür”, “ABD olmasaydı Orta Doğu cennet olurdu” gibi klişe laflarla cart curt yapmayın. Venezuela zaten iflas etmiş, ekonomik olarak çökmüş, halkı perişan olmuş bir ülkeydi ve başında da açıkça diktatörlükle yönetilen bir iktidar vardı. Şimdi bakıyorsun, insanlar sokaklarda kutlama yapıyor, halk memnun, ülkede bir umut havası var ve sürecin sonunda muhalefet lideri Maria Corina Machado’nun yönetime gelmesi bekleniyor. Bu noktadan sonra meseleyi uzatmanın bir anlamı yok, sorun kapanacaktır. Ayrıca ABD Venezuela’nın güvenliğini sağlayacaksa, bunun karşılığında kaynaklar üzerinde söz sahibi olma hakkı da gayet vardır; konu kapanmıştır.

Arkadaşlar gerçekten çok zorlamayın; ABD Venezuela’ya demokrasi getirdi, bunu eğip bükmeden açık açık kabul edin. Burada toplanıp bin tane cümle kurarak, entelmiş - entelektüelmiş gibi konuşup “ülke bağımsızlığı”, “bağımlılık”, “işgal kötüdür”, “şu grup kötüdür”, “ABD olmasaydı Orta Doğu cennet olurdu” gibi klişe laflarla cart curt yapmayın. Venezuela zaten iflas etmiş, ekonomik olarak çökmüş, halkı perişan olmuş bir ülkeydi ve başında da açıkça diktatörlükle yönetilen bir iktidar vardı. Şimdi bakıyorsun, insanlar sokaklarda kutlama yapıyor, halk memnun, ülkede bir umut havası var ve sürecin sonunda muhalefet lideri Maria Corina Machado’nun yönetime gelmesi bekleniyor. Bu noktadan sonra meseleyi uzatmanın bir anlamı yok, sorun kapanacaktır. Ayrıca ABD Venezuela’nın güvenliğini sağlayacaksa, bunun karşılığında kaynaklar üzerinde söz sahibi olma hakkı da gayet vardır; konu kapanmıştır.
ABD petrolü emmeye başlayana kadar bekleyin sadece.

Birinde diktatör yiyordu, halk eziliyordu, üstüne ateş açılıyordu. Muhalefet tutuklanıyordu.
Diğerinde ABD yiyor, halk başa seçtiğini getiriyor.

ABD'yi gram sevmem. Ama biraz oradaki halkın gözüyle bakın lütfen.

Hayır siz baştaki videoyu açmamakta ısrar ettiniz diye tahmin ediyorum da kafayı dikdatör zombinin düşmesine değil ABD'ye taktınız.

Video'dan iki kare atıyorum:

Eki Görüntüle 215619
Eki Görüntüle 215620

Süper yorum.

Dostum ben de övmüyorum farkındaysan ama durumu açıklıyorum. Bunun bu hale gelmesi de ABD sayesinde oldu. Küba da berbat halde. Ambargo koydular yıllarca, kolay bir şey değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sizin sınırınızda Amerika destekli YPG hazır bekliyor, Suriye'nin diğer ucunda İsrail var, Irak gibi bir çorba var. Ermenistan var. Eğer ABD bize operasyon yaparsa Yunanistan'da karmaşaya girecektir. Kıbrıs'ta sıkıntıya girecek.

Eğer siz aha Erdoğan gitti, aha bayram geldi diyorsanız çok yanılıyorsunuz. Avrupa'nın sizi mülteci alacağını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Ölmek için bile huzur bulamazsınız.

Emecek zaten. Trump açıkladı bile. :D Arada bu sefer halk kaynayan değil kurtulan olsun desteklerim.
Evet hocam, ondan dolayı dedim ben de.

Eğer siz aha Erdoğan gitti, aha bayram geldi diyorsanız çok yanılıyorsunuz.
Dış ülkeler ile arası iyi olan liderin yanı sıra halkına önem veren ve suçluları salmayan bir lider gelsin, okeyim. Adalet ve ekonomi lazım ülkeye. Adalet ve ekonomi olduktan sonra ABD ile ilişkimiz iyi diye gelip "Kahrolsun ABD, cart curt" demem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.