Detaylar
Kim cevapladı?Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Bizim okuldaki akıllı tahtalarda i3-4130M (evet M, laptop anakartı var sanırım) ve 4 GB ram bulunuyor. Windows 10'da bile can çekişiyor tahtalar. Donanım kaldırırsa kurabilirsiniz.
pars
Üstün
Zaten Windows 10 22H2 kurulu faz 1 tahta. Windows 11 neden kurulmaz anlamadım?Hocam hiç ugrasmayın o tahtaların donanımları çok eski kaldırmaz.
Faz 1 Siyah Vestel tahta. Neden yüklenmez?Muhtemelen yükleyemezsiniz. Desteklemez. Ama yine de bir buradan aracı indirip kurmayı deneyin. Hata alırsanız belirtin yardımcı olalım.
Niye?Akıllı tahtalara bu sürümler yüklenmez çok uğraştırır. İçine bir sürü sürücü kurmak ve tahtaya uyumlu hale getirmek gerekir.
Türkçe var mı?Öncelikle yetkili değilseniz bu işlemleri yapmayınız.
Vestel tahta maalesef düşük RAM sebebi ile yavaş çalışır ama LTSC kurarsanız bir miktar daha iyi çalışabilir.
Link: https://www.microsoft.com/en-us/eva...-iot-enterprise-ltsc?culture=en-us&country=us
Bunu Rufus ile yazdırırken tpm yi kapatın. Sonra tahtaya klavye mouse bağlayarak boot menüsünden USB ile boot edin. İşlem tamam.
Sürücü olarak Windows 10 sürücülerini 11 e kurabilirsiniz.
Astronotarda
Üstün
Evet, laptop anakartı kullanıyorlar. Benim 14 yıllık sistemim (Grundig bir laptop) aynı anakartı ve aynı donanımları kullanıyor (siyah olanlar). Griler ise sizin söylediğiniz işlemciyi kullanıyorlar.Bizim okuldaki akıllı tahtalarda i3-4130M (evet M, laptop anakartı var sanırım) ve 4 GB ram bulunuyor. Windows 10'da bile can çekişiyor tahtalar. Donanım kaldırırsa kurabilirsiniz.
35gvm78
Üstün
Emin değilim ama kurulum sonrası vardır muhtemelen. Sanal makinede test edebilirsin.
Astronotarda
Üstün
Orijinal Windows ISO'ları dokunmatik ile gelmiyorlar + bir sürü ayar yapmanız gerekiyor. MEB'den gelen veya belirli öğretmenlerin yaptığı imajlarda hiçbir kurulum yapmıyorsunuz ve tahtalar önemli uygulamalar hazır kurulu ve Fatih ağlarına uyumlu şekilde geliyorlar. Örnek: Geogebra, Fatih Kalem vb. ve MEB sertifika.Zaten Windows 10 22H2 kurulu faz 1 tahta. Windows 11 neden kurulmaz anlamadım?
Faz 1 Siyah Vestel tahta. Neden yüklenmez?
Niye?
Türkçe var mı?
35gvm78
Üstün
Siyahlar için 7, gri olanlar için Windows 10 ideal oluyorlar (en azından Fatih öyle gönderiyor).
Bizde çok şükür griler var. Önceki okulda da ben it başkanıydım. Siyah tahtalar Chrome'u bile açmayınca mecbur Pardus kurmuştu.
tabii o zamanlar xtend kernel yoktu.
Astronotarda
Üstün
Optimize imajlar kurarsanız çoğu şey çalışıyor. Biz Hafızoğlu imajlarını kullanıyoruz (tabi adam sonra projeden elini çektiği için tahtalar 2021 imajlarında kaldı).Bizde çok şükür griler var. Önceki okulda da ben it başkanıydım. Siyah tahtalar Chrome'u bile açmayınca mecbur Pardus kurmuştu.
tabii o zamanlar xtend kernel yoktu.
Koneko Toujou
Üstün
Merhaba arkadaşlar. Vestel akıllı tahtaya nasıl Windows 11 kurulur?
Siyahlar Windows 7 de bile RAM hatas ıveriyor. Griler de normalde 8 için üretilmiş ama bazıları 11 de kaldırabiliyor. Normal bilgisayara kurulum yapar gibi ISO dosyasını belleğe yazdırıp yapabilirsin.
Astronotarda
Üstün
Sisteminde bir sorun vardır. Durduk yere RAM hatası vermiyorlar.Siyahlar Windows 7 de bile RAM hatas ıveriyor. Griler de normalde 8 için üretilmiş ama bazıları 11 de kaldırabiliyor. Normal bilgisayara kurulum yapar gibi ISO dosyasını belleğe yazdırıp yapabilirsin.
Koneko Toujou
Üstün
Sisteminde bir sorun vardır. Durduk yere RAM hatası vermiyorlar.
Chrome'dan ders anlatımı için bir siteye girilince RAM ahtası veriyor. 2 ya da 3 GB RAM'e sahip.