Detaylar
Kim cevapladı?proyic
Yetkin
- Makaleler
- 2
Okul leş ama tahta yeni heralde, eski okulumda bile 8 gb ramlı sistemleri vardı (5. sınıftan 8. sınıfa kadar)Griler zaten iyi, bize 10 ile geldi. Koca okulda sadece 2 tane gri var onlar da müzik ve resim sınıfında.
Sizinkiler bayağı yeni nesil o zaman.
Astronotarda
Üstün
Bizim burası lise, yanımızdaki ilkokulda sistemler i5 8.nesil ve 16 GB RAM falan var tahtalarda. Ufacık çocuklar o tahtalarla ne yapacak acaba... Biz de i3 2.nesil 4 GB tahtalar ile matematik çözmeyi deniyoruz.Okul leş ama yeni heralde, eski okulumda bile 8 gb ramlı sistemleri vardı (5. sınıftan 8. sınıfa kadar)
proyic
Yetkin
- Makaleler
- 2
Bizim burası lise, yanımızdaki ilkokulda sistemler i5 8.nesil ve 16 GB RAM falan var tahtalarda. Ufacık çocuklar o tahtalarla ne yapacak acaba... Biz de i3 2.nesil 4 GB tahtalar ile matematik çözmeyi deniyoruz.
Hocam sizinki bayağı eskimiş istanbuldakilerin yeni olduğunu düşünüyorum, ya da yeni gönderdiler hep, şansınız yokmuş. İnşallah yükseltirler ne diyeyim.
Astronotarda
Üstün
Yükseltmezler çünkü müdürümüz geri kafalı. Müfettişler gelip tahtaları sorgulamışlardı, biz sorunları liste halinde sıralamıştık, müdür arkadan gelip tahtalar süper demişti. O yüzden bu müdür gitmediği sürece tahtalar değişmez.Hocam sizinki bayağı eskimiş istanbuldakilerin yeni olduğunu düşünüyorum, ya da yeni gönderdiler hep, şansınız yokmuş. İnşallah yükseltirler ne diyeyim.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
i3 2100 işlemci + 4 gb ram windows 7'de video oynatırken bağıran bir sistem. W11 kurmaksa ayrı saçmalık olur. Bir de bir yerleri bozulursa başınıza kalır. Üç kuruş etmez tahtaya binlerce lira ödersiniz.
Ventoy ile Windows 11 kurabilirsiniz hocam. Bizim akıllı tahyaya (Faz 1) kurmuştuk ancak biraz ayar yapmanız lazım hızlanması için.Merhaba arkadaşlar. Vestel akıllı tahtaya nasıl Windows 11 kurulur?
efeyusufoglu
Uzman
Merhaba, ben sınıfımdaki Vestel Faz-2 akıllı tahtaya Windows 11 kurdum. Tahtada sata ssd mevcut. Yaklaşık 2 aydır sıkıntısız kullanıyoruz. Hatta bazı hocalar temadan ötürü olumlu geri dönüş sağlıyorlar. Normal Windows 11 iso dosyasını Rufus ile TPM, secure boot gibi kısıtlamaları kaldırıp usb belleğe MBR olarak yazdırabilirsiniz. Kurulum sırasında mouse yeterli olur. Usb belleğe kurulum öncesi tahtanın fazına uygun Windows 10 için dokunmatik driverı ve Meb sertifikası atmanızda fayda var. Kalan donanımları kendisi tanıyor, bu konuda herhangi bir sorun yaşamadım. Windows kurulumundan sonra dokunmatik driverı, Meb sertifikası, Office programı ve Fatih Kalem gibi ders araç gereçlerini kurabilirsiniz.
Hatta ben kurulumdan sonra tahtanın termal macununu yeniledim. Daha önce yenilenmemişti. Ortalama 6-7 derece fark etti.
Bir sorunuz olursa yazabilirsiniz, iyi sosyaller.
Hatta ben kurulumdan sonra tahtanın termal macununu yeniledim. Daha önce yenilenmemişti. Ortalama 6-7 derece fark etti.
Bir sorunuz olursa yazabilirsiniz, iyi sosyaller.
Merhaba arkadaşlar. Vestel akıllı tahtaya nasıl Windows 11 kurulur?
Yanılmıyorsam 4. nesil i3 işlemci ve 4 GB RAM vardı o tahtaların Ops'lerinde boşuna uğraşmayın kaldırmaz.
Physic
Üstün
Bizim tahtalarda kurulu ve akıyor. 16 GB RAM ve i3 5. nesil var sanırsam.